Brekend Nieuws: Stratego in Syrië (6)

Afbeeldingsresultaat voor brekend nieuws1. Conflict Turkije – Koerden – Noord-Syrië

Het Syrisch leger zou volgens ons contact ter plaatse het noordelijk territorium zonder slag of stoot terug kunnen krijgen. Moeten het niet van de Koerden terug veroveren. Turkije heeft de voorzet gegeven, de Syrische regering kan de bal dan binnenkoppen.
Waarschijnlijk zo gepland door Syrië, Rusland en Turkije. Een diplomatiek meesterstuk. De enige verliezers zijn dan de Koerden. Ze hebben op het verkeerde paard gewed.  Laat ons hopen dat met dit scenario veel bloedvergieten vermeden wordt.

We plaatsen de integrale boodschap van de Friedensbewegung op facebook.  In telegramstijl vooraf een vertaling in het Nederlands:

Het Syrische leger heeft vijf voorwaarden voor de PKK/YPG en geeft 2 dagen bedenktijd!

De PKK/PYG zou de witte vlag gehesen hebben.  Na het akkoord zou het Syrisch leger in Afrin binnen marcheren en de controle overnemen.   De PKK/YPG  zou (tot gisteren) 1641 slachtoffers geteld hebben, kon het Turkse leger niet tegenhouden en heeft bijgevolg het Syrische leger ter hulp geroepen.  Naar verluidt zouden afgevaardigden van de YPG de avond van 17 / 18 februari met de Syrische regering over de voorwaarden van de overgave aan de Syrische strijdkrachten onderhandeld hebben in Lazkiye, op de Russische basis Hmeymim.  Dit zijn de vijf voorwaarden:

– alle overheidsinstellingen worden aan de Syrisch overheid overgedragen.
– alle 52 strategische bezette gebieden worden aan het Syrische leger overgegeven.
– lichte en zware wapens worden aan het Syrische leger overhandigd.
– de wapens die aan de burgerbevolking uitgereikt worden moeten ook aan het Syrische leger overhandigd worden.
– iedere meerderjarige en ieder die het 18de jaar bereikt heeft, moet zich registreren in het Syrische leger.
– wie zich niet hieraan houdt, moet naar Menbic (Manbij) gaan.

Naar verluidt zou de YPG nog niet akkoord gaan met de voorwaarde dat alle aan burgers gegeven wapens aan het Syrische leger moeten bezorgd worden.  Het Syrisch leger heeft hen tijd gegeven tot woensdag tijd om over het voorstel na te denken.  Wie die voorwaarden niet wil onderschrijven, krijgt vrije aftocht naar Menbic (Manbij). 

De reacties van de burgerbevolking zou de YPG tot opgave gedwongen hebben.  Volgens plaatselijke informatie, zou de burgerbevolking in Afrin geen oorlog gewild hebben en dit ook duidelijk gemaakt hebben aan de YPG, die de bevolking tegen hun wil bewapend en in hun eenheden opgenomen had.  Ook zou het hun dwars zitten dat ze belastingen aan de YPG moesten betalen. 

“Friedensbewegung

22 uur

Syrische Armee stellt 5 Bedingungen der PKK/PYD und gibt 2 Tage Bedenkzeit!

19.02.2018 12:53

Die neuen Entwicklungen in Afrin: Die syrische Armee, die Afrin übernehmen soll, hat der PKK/YPG 5 Bedingungen vorgelegt und 2 Tage Bedenkzeit gegeben.

Nach der Operation der türkischen Armee Olivenzweig, die sich in Afrin operierende PKK/YPG in die Ecke gedrängt sieht, habe sie die weiße Fahne gehist. Nach den Vereinbarungen wird erwartet, dass die syrische Armee in Afrin einmarschiert und dort die Kontrolle übernimmt.

Das Treffen fand auf Hmeymim statt.

Die PKK/PYD Kräfte haben mit der Operation Olivenzweig der türkischen Streitkräfte bis heute 1641 Verluste erlitten. Die PKK/PYD konnte den Vormarsch der türkischen Streitkräfte nicht aufhalten und haben somit die syrische Armee gerufen, damit es die Kontrolle über Afrin übernimmt.

Nach den eingeholten Informationen vor Ort nach Aydinlik, sind Verantwortliche der PYD Streitkräfte den Abend vom 17 auf den 18 Februar mit der syrischen Regierung in Lazkiye, auf der russischen Basis Hmeymim verhandelt.

Bei diesen Treffen wurden die Bedingungen ausgehandelt, in derer die syrische Armee in Afrin einmarschiert und die Kontrolle übernimmt. Das im Norden Syriens der PKK/PYD als Berater tätig werdende Badran Jia Kurd heißende Verantwortlicher hat bei Reuters angeben, dass die PKK/PYD mit der Regierung in Damaskus übereingekommen sind, die syrische Armee die Kontrolle über Afrin übernimmt.

5 Bedingungen wurden vorgelegt.

In Erfahrung wurde gebracht, dass die syrische Regierung 5 Bedingungen gestellt hat, um in Afrin einzumarschieren.

-alle stattlichen Einrichtungen werden den syrischen Staat übergeben,

-Alle 52 strategisch besetzten Gebiete werden der syrischen Armee übergeben.

-Leichte und schwere Waffen werden alle der syrischen Armee übergeben.

-Die Waffen, die die YPG den Zivilisten verteilt hat, werden alle der syrischen Armee übergeben.

-Jeder der volljährig und das 18 Lebensjahr erreicht hat, wird sich der syrischen Armee einschreiben.

Wer diese Bedingungen nicht einhält, wird nach Menbic gehen.

Nach eingeholten Informationen, hat die YPG den Zivilisten übergebenen Waffen auszuhändigen und zu syrischen Armee einzuschreiben, noch nicht ganz den Verhandlungen zugestimmt. Die syrische Regierung hat der PYD/YPG zum überlegen bis Mittwoch Zeit gegeben. Wer die Bedingungen nicht einhalten möchte, wird für einen Abzug nach Menbic freies Geleit gewährleistet.

Die Reaktion der Zivilisten hat die YPG zu Aufgabe gezwungen.

Nach örtlichen Informationen zu folge, haben die Zivilisten in Afrin, die keinen Krieg möchten, große Reaktionen gegenüber der YPG gezeigt, die die Zivilisten gegen ihren Willen bewaffnet und, zu deren Einheiten eingesogen hatte. Auch würden sie es nicht mehr billigen, dass die PKK/YPG von den Zivilisten stets Steuern eintreiben würde. Das soll einer der Hauptgründe gewesen sein, dass die PKK/YPG zum Aufgeben bewegte.

Übersetzung
Hüseyin Canara

https://www.aydinlik.com.tr/…/pyd-ye-5-sart-2-gun-sure-turk…”

2. Offensief Idlib / Ghouta: De media haastten zich om de wreedheden van het offensief van het Syrische leger in Idlib/Ghouta dik in de verf te zetten.  Als je hen mag geloven, kiest Assad doelbewust burgerdoelwitten om zijn bloeddorstigheid te lessen.  Weet dan wel dat de beelden verstrekt worden door  het éénmansobservatorium in Londen dat de voor- en achterhoede is van alle mediabeïnvloeding ten gunste van de zgn. “gematigde rebellen” en de filmploeg van de witte helmen.  Wat niet wegneemt dat er slachtoffers vallen.  En dat is heel erg.  Elk slachtoffer is er één te veel.  Indien de “gematigde rebellen” de burgerbevolking hadden laten vertrekken in plaats van hen als menselijk schild in te zetten…

Bende komedianten!

Stratego in Syrië (5)