Brekend nieuws!

Brekend nieuws!

Als antwoord op de betoging van de TMO (Turkse Militanten Orde) in Keulen trekken 40.000 Pegida-sympathisanten naar Istanboel!

Een geste van verdraagzaamheid!  Een uitdaging voor Turkije om de democratische waarden  te herbevestigen.

So sieht es bald in Istanbul aus

Zo zal het maandag avond Istanboel eruit zien

Als reactie op de betoging voor de Verheven Leider in Keulen, waarbij 40.000  import-Turken Keulen bezetten, wordt er nu een tegenbezoek georganiseerd: duizenden Pegida-sympathisanten plannen volgende maandag hun avondwandeling in Istanboel i.p.v. in Dresden om hun solidariteit te betuigen.

Lutz Bachmann: “Vele Pegida-wandelaars zijn sowieso momenteel op vakantie in Turkije – een goede gelegenheid dus om eens op verplaatsing te gaan.  Bovendien deel ik veel standpunten met de president.  Onder andere zijn mening over de pers en de omgang met “integratieweigerachtige” Turken.”

Afwijkend van de gebruikelijke wandelingen in Dresden krijgt de islamkritische Pegida dit maal wel ondersteuning uit Duitsland.
De Bundeszentrale für politische Bildung (BPB) (Federale centrale voor politieke (her)opvoeding) is vol lof over de Pegida-samenkomst in Istanboel: “een fantastische gelegenheid voor Turkije om diens voorbeeldige omgang met de vrijheid van meningsuiting te tonen”.

“Duitsland moet wat dat betreft een tandje bijsteken, wat duidelijk bewezen werd tijdens de TMO-betoging in Keulen,” voegt de BPB eraan toe.  Bijgevolg heeft deze instantie besloten de Pegida-op verplaatsing-wandeling met spandoeken, en ander wandelmateriaal, te ondersteunen.

De mea culpa-verklaring van de BPB komt er niet zomaar.  Uit Turkije gingen bezorgde stemmen op toen het de Verheven Leider verboden werd “live” op een groot scherm zijn kudde toe te spreken.   De Turkse EU-minister Ömer Celik zag daarin “een beperking van de vrijheid van meningsuiting” en Bekir Bozdag had het zelfs over “een schande voor de democratie”.

Die Welt