Brekend nieuws

Brekend nieuws!

Wees gewaarschuwd, wees alert!

In het land b is vanaf heden een lijst met pedofielen, kindermoordenaars en andere sexgerelateerde misdrijven beschikbaar.  Raadpleegbaar op het internet, voor iedereen toegankelijk.  Nuttig voor ouders, scholen, jeugdverenigingen én voor werkgevers op zoek naar geschikt personeel.

Echt?  Neen, maar dat vermoedde u al.  We kunnen een aantal redenen opsommen waarom dit hier niet mogelijk is: inbreuk op de privésfeer, stigmatisering, herkansingsbeleid…en waarschijnlijk ook ‘discriminatie’!  Toen enkele jaren geleden een lijst werd bekendgemaakt, klonk het: “Door mensen publiekelijk aan de schandpaal te nagelen, vergaat hen de lust om zich te onderwerpen aan controle en behandeling. Dat heeft een contraproductief effect.”    Hier geloven ze in ‘ontradings-‘ en ‘deradicaliseringstechnieken’. 

Home In Australië zien ze het enigszins anders.  Daar willen ze wèl mogelijke slachtoffers beschermen. En publiceren bijgevolg gratis de lijst met namen, foto’s en gerelateerde misdrijven (momenteel 2298 namen): The MAKO Files,  onder het motto bewustmaking van de bevolking en zero begrip voor de misdadigers.

Dit initiatief gaat niet uit van de overheid, maar anderzijds is de publicatie ook niet verboden.  MAKO is een vereniging zonder winstgevend doel, opgericht in 1997.  U vindt er zelfs een bruggetje naar een lijst opgesteld door de FBI.

FT

 

 

5 gedachten over “Brekend nieuws

    • Behalve als de vrouw erom vraagt , door zich westers te kleden en een wandeling maakt in bepaalde delen van Brussel . Of als een boerka draagster haar “blote” enkel laat zien of naakte handen . Die dragen de grootste verantwoordelijkheid want zij dagen mannen uit met een bepaalde geloofsovertuiging , die nooit geleerd hebben hun dierlijke instincten te beheersen .

  1. Niet helemaal juist . Ik heb reeds foto’s gezien van Boke met Ham , open en bloot , hij had zelfs geen balkje voor zijn ogen . Idem die moordzuchtige paljas van IS . Hun privacy werd duidelijk geschonden . Het verwondert mij ook dat bepaalde politiekers , ik denk bv aan Onckelinx geen bescherming krijgt van een “oogbalkje” ondanks haar lasterlijke taal ! Anderzijds moet ik toegeven indien ze al de politiekers die zich schuldig maken aan diefstallen , misbruik van dit ,misbruik van dat , hun privacy moeten beschermen dan krijgen we geen “smoelen ” meer te zien . Verraad van eigen volk en valschheid in beloftes ende geschriften , dat is toch een serieus misdrijf , maar die lopen vrij rond , hun gezichten kent iedereen , geen balkske , niks ! Daar moet dringend verandering in komen . Ze moeten gewoon de wet , privesfeer naleven , stigmatisering , herkansingsbeleid (vooral voor N-VA)

  2. Bij verkrachters moet het speeltje weggeknipt worden, pedofielen moeten opgeruimd worden.

    • Weet je hoe de boeren vroeger de hengsten castreerden? Een koperen draad rond de ballen, flink aandraaien en gewoon laten zitten tot ze er vanzelf af vielen. Dit ter inlichting, niet als aanbeveling.

Reacties zijn gesloten.