Brekend nieuws

Als we in de toekomst willen “boosteren”… “Boosteren” zal in de toekomst geen probleem meer geven. Gisteren werd het nieuws grotendeels ingenomen door de al dan niet sluiting van vaccinatiecentra omdat de schaamteloze vrijwilligers ook eens een dagje thuis willen doorbrengen. “Hoe durven ze”, zou een Scandinaafse schoolweigeraarster verontwaardigd kond gemaakt hebben. Hoe durven ze de gemeenschap zomaar in de steek laten zonder dat de overheid hen kan opeisen op straffe van…

En dàt zal voortaan, ergens in de nabije toekomst, niet meer nodig zijn. Er is immers een oplossing in zicht: een volautomatische, spuitende robot. Het kereltje heet “Cobi” en hij is een lieverd. Hij steekt geen naalden in je arm maar dringt je lichaam binnen met een hogedrukstraal, niet dikker dan een mensenhaar en zo injecteert hij – quasi onmerkbaar – je dosis “vrijheid” in je lichaam. Hij kan zelfs het beste plekje daarvoor uitzoeken door middel van sensoren.

De video-presentatie vind je hier:

https://unityvideo.appuser.ch/video/uv10823239h.mp4?_=1

Alle gekheid op een stokje: die robot werd ontwikkeld door de Cobinix start-up* in de universiteit “Waterloo” van Ontario, Canada. Cobi heeft nog meer in zijn mars: hij kan bovendien het gewillige proefkonijn identificeren. Wanneer hij ingezet wordt is nog niet bekend, maar de tests zijn veelbelovend.

Je zal dan zoals je met je wagen snel even door de car-wash rijdt, een afspraak kunnen maken bij de dichtbijzijnde Cobi en je laten “beveiligen”, resp. “bevrijden”. Waarschijnlijk zal er van je verwacht worden dat je vooraf een identificeringschip laat inplanten, zodat je “bevrijding” vervolledigd wordt en de gegevens meteen na de Cobi-consultatie kunnen doorgestuurd worden naar de ministeries van gezondheid, binnenlandse zaken, buitenlandse zaken, financiën, defensie… en de hiermee verbonden vertakkingen zoals je persoonlijk gezondheidsdossier bij het ziekenfonds, je belastingenstatus, de verzamelde gegevens bij Staatsveiligheid… en de kappers!

Kortom: een robot met potentieel. Voor vragen wende men zich tot de federale stasiminister.

*wie stelt een goede, korte, Nederlandse vertaling voor?

Impf-Roboter identifiziert Impfling und setzt automatisch nadellos Impfung