Brabo delft het onderspit

Pegida manifestatie: Betogers krijgen toch GAS-boete

De rechtbank oordeelde dat een Pegida-betoger door een fout in het proces verbaal geen GAS-boete moet betalen.  Filip Dewinter (VB) hoopte op een kwijtschelding van de andere boetes, maar hij vangt bot bij de burgemeester.

Pegida-aanhangers verzamelden in maart vorig jaar op het Conscienceplein in Antwerpen.  Deze manifestatie was echter niet toegelaten en de 227 manifestanten kregen een gemeentelijke administratieve sanctie (GAS).  Eén van hen vocht de GAS-boete aan bij de politierechter en kreeg gelijk.  Blijkbaar werd in het PV naar een artikel verwezen dat al jaren niet meer geldig was.  Filip Dewinter hoopte burgemeester Bart De Wever te overtuigen om ook de andere boetes te laten vallen.

“Het zou grootmoedig zijn van de stad om nu ook de andere boetes kwijt te schelden”, zegt Dewinter. “Het staat vast dat er een fout is gebeurd.  De betrokkenen hadden eerder al bezwaar ingediend, maar dat was verworpen. Zij kunnen nu nog naar de politierechtbank maar dat is zeer omslachtig”. (Bron: GVA)

Het bericht “Jurist Rob Verreycken wint PEGIDA-gasboeteproces tegen stad Antwerpen” van 1 april plaatsten wij niet op Golfbrekers, omdat wij meenden dat het om een aprilgrap  ging.  Quod non.

Wie meent dat de burgervader een poging zou doen om zijn Vlaams imago ietwat op te poetsen door over zijn verondersteld Vlaams hart te strijken, denkt verkeerd.    Antigoon drijft zijn zin door.  En hij gaat in een overtreffende trap: “Het vonnis gaan we wel goed doornemen om er dan lessen uit te trekken zodat we in de toekomst correcte PV’s zullen uitschrijven.” 

Mayeur had trouwens zijn houding t.o.v. ‘rechts’ van De Wever gecopieerd.   Die vindt toch ook dat een  betogingsverbod slechts geldt voor ‘extreemrechtse oproerkraaiers’.   We herinneren ons dat Abou Jahjah & co.  enkele dagen nà de brave Pegidasamenkomst wèl toelating kreeg voor een betoging, geen statische trouwens,  een regelrechte mars van het zuid naar het noord.  Toen waren er wèl ineens genoeg pakkemannen om de ‘orde te handhaven’.   En – uiteraard – geen PV’s vermits deze betoging wèl toegelaten werd door De Wever.

FVE

3 gedachten over “Brabo delft het onderspit

  1. Flup moet zich niet richten tot Bartje, maar tot Marinower en Gantman om hun te dwingen kleur te bekennen. Het is het één of het ander!!! Ofwel komen ze op voor Pegida ofwel steken ze Pegida het mes in de rug, en in dit laatste geval moeten ze dan ook in de toekomst zwijgen.

Reacties zijn gesloten.