Borrelia recurrentis en furor sanandi

body_louse5461.jpgVluchtelingen vormen in op velerlei gebieden een probleem een uitdaging.  Moet je interpreteren als het verbeteren van je persoonlijke beste tijd op de 100 m.  Geen ‘probleem’.. een ‘uitdaging’.  Een uitdaging aan de grenzen van onze verdraagzaamheid, van onze financiële rekbaarheid, van onze bevolkingssamenstelling, van onze laffe politici en ook van onze wetenschappers en artsen.

Verdwenen ziektes ontwaakten.  In hoever de prachtlandenvariante van bepaalde besmettelijke ziektes immuun is voor de huidige medicatie moet nog blijken.  En toch blijven de grenzen open.  Voor iedereen.  Vooral voor degenen die ‘speciale zorgen’ nodig hebben.  Zoals o.a. tbc, tropische ziektes en borrelia recurrentis.

Tijd voor ‘Quarantine Stations’?  Voor mijn part mogen de Gutmenschen die lijden aan een Florence Nightingalesyndroom hen daar vervoegen.

Een voorbeeld: Dodelijke ziekte breekt uit in Oostenrijks asielcentrum
In een Oostenrijks luxehotel, dat werd omgevormd tot opvangcentrum voor migranten, is een dodelijke ziekte vastgesteld. De aandoening wordt verspreid door luizen en is uitgebroken bij een Somalische vluchteling.

De patiënt had te kampen met hevige pijnen en hoge koorts. Hij was ondergebracht in het exclusieve hotel Kobenzl in Salzburg.  Lees verder…

 

1 gedachte op “Borrelia recurrentis en furor sanandi

  1. levenswetenschap

    Met een hoeveelheid botuline-toxine in het puntje van deze i kun je tien mensen doden. In een handomdraai kun je ziektekiemen kweken en er een dodelijk wapen van maken. Biotechnologische ontwikkelingen hebben de dreiging van biowapens nieuw leven ingeblazen.

Reacties zijn gesloten.