Borgerocco breidt uit

De stad Antwerpen verwacht op korte termijn de komst van vijfduizend erkende vluchtelingen. Antwerps schepen Fons Duchateau (N-VA) nuanceert het cijfer. “Dat cijfer is een worstcasescenario”, zegt de schepen.

Het cijfer van vijfduizend erkende vluchtelingen komt uit een ontwerpbesluit dat volgende week op de Antwerpse gemeenteraadsbanken ligt. Volgens Vlaams Belang-fractieleider Filip Dewinter blijft er nog weinig overeind van de stoere verklaringen van schepen van Sociale Zaken Fons Duchateau (N-VA). Die verklaarde enkele maanden geleden dat Antwerpen geen vluchtelingen zal opnemen en riep erkende vluchtelingen op om zeker niet naar de stad te komen. (“Een nee voor vluchtelingen is de enige juiste keuze”)

Vlaams Belang berekende dat de minimale kostprijs op jaarbasis voor de opvang van vijfduizend erkende vluchtelingen 43,7 miljoen euro zou kosten. De partij verwacht dat twee op de drie vluchtelingen beroep zullen doen op het OCMW. Er zijn ook de kosten voor huisvesting, onderwijs en integratie. “Het is onverantwoord dat een armlastige stad zoals Antwerpen, die al zwaar belast wordt door de immigratietoevloed, verplicht wordt om vijfduizend erkende vluchtelingen op te vangen en te huisvesten”, zegt Dewinter. “Wij pleiten voor een vestigingsstop voor asielzoekers en erkende vluchtelingen in Antwerpen. Ik vraag mij af waar deze extra middelen vandaan zullen komen om de opvang van vluchtelingen te betalen. In de stadsbegroting en in de meerjarenplanning van de stad Antwerpen worden in elk geval geen bijkomende middelen voor de opvang of huisvesting van vluchtelingen voorzien.”   Lees verder…

… en luister naar het adagio van de N-VA ‘De kracht van de verandering’, maar kijk vooral niet naar de daden die daarop volgen.

1 gedachte op “Borgerocco breidt uit

  1. Een Turk moet stoppen bij een verkeersagent, die zijn kofferbak opent en een Kalashnikoff automatisch geweer ziet liggen.

    ‘Wat moet dat in vredesnaam voorstellen?’, vraagt de politieman.

    ‘Het is een rekenmachine’, antwoordt de ‘Turk.

    ‘Ja hoor’, protesteert de politieman, een rekenmachientje uit zijn zak halend, ‘dìt is een rekenmachine…’.

    ‘Verschillende modellen’, legt de Turk uit: ‘de jouwe is voor voorlopige rekeningen, en de mijne is voor afrekeningen’.

Reacties zijn gesloten.