Bohemian Rhapsody in het Louvre

Gangs of pickpockets have been targeting staff and visitors at the Louvre, museum staff say.Zigeuners bezoeken het Louvre


Onder president Sarcozy werd er beslist dat jongeren tot 26 jaar gratis het Louvre konden gaan bezoeken, kwestie van nog meer cultuurverrijking aan te bieden aan de cultuurverrijkers.  Sindsdien is het Louvre een favoriete verblijfplaats van Roma jeugdbendes, die de bezoekers beroven.  En omdat die schatjes minderjarig zijn worden ze na hun arrestie onmiddellijk weer vrij gelaten.

Ze zijn toch zo lief, mevrouw, mijnheer: ze bespuwen, beledigen, bedreigen en slagen  de suppoosten, die al meer dan 150 keer klacht ingediend hebben.  En dan maar uit wanhoop gingen staken.  Vanmorgen zouden ze opnieuw een poging wagen om het museum voor het publiek open te stellen.  Naar verluidt zou het personeel nu versterking krijgen van een twintigtal politie-agenten.  Men verzekert ons dat de geïdentificeerde boefjes de toegang in de toekomst zal geweigerd worden.

Bezoekers wordt aangeraden extra op te passen; het zijn immers niet alleen de ogen van de Mona Lisa die je volgen.
Toch interessant, dat bodemloze vat van het sociale Europa!

Floriaan Terbeke

Bron: internationale media, zelfs in de kwaliteitskrant De Morgen 

3 gedachten over “Bohemian Rhapsody in het Louvre

  1. Driemaal deze clip…hoogstwaarschijnlijk opdat wij nù zéker zouden zijn wàt de ware bedoelingen zijn van de Roma die naar “onze contreien” afzakken.
    De ouderen onder ons weeeeten dit reeds vanuit hun jeugd, die “bohemers” (zoals men hen toén noemden) gingen nog NIET naar musea, maar de buitenmensen wisten wél wààr zij heengingen: Naar hun kippenhokken !

    • De wonderen van de IT-wereld: eerst kregen we het filmpje niet geplaatst, nadien stond het er drie maal op en konden we het niet meer verwijderen.

  2. Als ons moeke ( grootmoeder) vroeger een ‘zigeuner’ zag dan zei ze :
    ‘pas oep veur da “braggevolk” , want die stelen gelijk de raven.
    Het is maar goed dat ons moeke het niet meer heeft mogen meemaken dat Roma’s in B. een beschermd statuut kregen,.

Reacties zijn gesloten.