Bizar: nep begrafenissen om levensmoed te bevorderen

Zuid-Korea staat bovenaan bij de hoogste zelfmoordcijfers ter wereld.  43 zelfdodingen per dag.  Enkele bedrijven willen hun werknemers niet door een ondoordachte beslissing kwijt spelen en hebben een eerder ongewone benadering bedacht om het probleem bij de horens te vatten.  Zij verplichten hun personeel hun eigen begrafenis te regelen, doodskist inbegrepen.  Doel? Hun aards leventje meer te leren waarderen.

Er werden “Bijna dood” en “Goed sterven” bewegingen opgericht waarbij getracht wordt mogelijke zelfmoordkandidaten op andere gedachten te brengen en het aantal zelfdodingen te doen afnemen. Met als ultieme climax nep begrafenissen, waarbij de nep overledenen hun eigen teksten bij ter hunner nep nagedachtenis schrijven, hun nabestaanden nep afscheidsbrieven bezorgen en verplicht 30 minuten moeten mediteren in een massief houten doodskist.  Heilzaam voor de ziel, naar het schijnt.

 

4 gedachten over “Bizar: nep begrafenissen om levensmoed te bevorderen

  1. Het omgekeerde zou een oplossing kunnen bieden voor de velen die hunkeren naar het pretpark van Allah . Levensmoeheid promoten om de begrafenis te bevorderen

  2. Het lijkt méér op een seksistisch verhaal als men (maar) enkele fragmenten leest; Om 5:10 min. zegt een dame: “I headed to Gangnam”
    (rijmt èn lijkt vlot op “gangbang”)
    En om 6:34 min. verklaart die dentist: “It feels exhilarating and fantastic”…. (Ja, zo voelt het meedoen aan een gangbang, inderdaad) 😉

Reacties zijn gesloten.