Binnenkort belastingaftrek voor niet-kijken?

Gerelateerde afbeeldingIn het Vlaams Parlement werd gedebatteerd over het doelgericht kijken van tv-programma’s.  Er werd immers vastgesteld dat de mondige kijker meer en meer selectief omgaat met de afstandsbediening en duidingsprogramma’s over de actualiteit voor bekeken houdt.  M.a.w. het nieuws, politieke praat-voor-de-vaak debatten, interpretatie-programma’s en andere richtinggevende actualiteit gewoon links laat liggen.

In het raam van het federale regeerakkoord is de Vlaamse regering niet te beroerd om  dankzij de haar eigen Vlaamse bevoegdheden een duit uit het zakje te doen door een belastingaftrek aan te bieden voor het niet-kijken.
Over de modaliteiten zal de Commissie Media binnenkort een voorstel uitwerken.  Alleszins betekent dit een extra code op de belastingaangifte.  Niet dat die ene bovenop de 885 codes iets uitmaakt.  Voor een aftrek is er altijd plaats.

Se non è vero, è ben trovato…   In werkelijkheid wordt er ‘onderzocht’ hoe ze meer geld uit onze zakken kunnen kloppen.

Binnenkort bijbetalen als u tv-reclame wilt doorspoelen?

Zenders worstelen met dalende inkomsten en zoeken samen naar oplossing
Een van de ideeën om het probleem rond uitgesteld kijken op te lossen zou kunnen zijn om de mensen opnieuw verplicht naar reclamespotjes te laten kijken. Wie een programma opvraagt bij VTM, moet dat nu al doen. Maar wie programma’s opneemt via zijn digicorder, kan altijd alles doorspoelen. Dat opnieuw blokkeren is echter niet evident en heeft weinig voorstanders.  Lees meer…