Bij meneer doktoor

Bij meneer doktoorCasablanca, wereldhoofdstad van geslachtsverandering

De eerste geslachtsverandering in de wereld, werd in 1953 in Casablanca uitgevoerd. De Franse Music Hall sterren ’Coccinelle’ en ’Bambi’, zijn de eerste mannen die in Casablanca een geslachtsoperatie lieten uitvoeren door ’wonderdokter’ Georges Burou.

Jacques-Charles Dufresnoy, alias Coccinelle, werd na zijn operatie een veelbesproken mediafiguur. Twee jaar later werd hij officieel Jacqueline-Charlotte Dufresnoy.

Al Ayam, waarin deze week een heel stuk staat over geslachtsverandering in Marokko, somt nog meer celebrity’s op die onder het mes gingen bij dokter Georges Burou.

Onder hen bevinden zich de Britse schrijver en historicus James Morris, in 1972 Jan Morris geworden na een geslachtsoperatie in Casablanca, en de Britse model April Ashley, geopereerd in 1960.

Amanda Lear, bekende Franse zangeres, zou in de vroege jaren 1960 ook een geslachtsverandering hebben ondergaan bij dokter Burou. Maar Amanda Lear, volgens de media Alain Tapp geboren, ontkent dit. Indertijd had ze het een slechte grap van David Bowie genoemd.

Casablanca, wereldhoofdstad van geslachtsverandering

Dokter Georges Burou (inmiddels overleden), zowel gevreesd als bewonderd door zijn collega’s, zou meer dan 800 geslachtsoperatiess hebben uitgevoerd, zowel van man naar vrouw als van vrouw naar man.

Marnix

Nvdr: Wij vragen ons af waar dit binnen de koran toegelaten wordt.

Bron: www.bladna.nl