Big Brother is watching you

Spionageschandaal VS-EU: “Uncle Sam gedraagt zich wel heel slecht”

Nieuwe onthullingen over het afluisteren door de Nationale Amerikaanse Veiligheidsdienst (NSA) van ambassades en delegaties van landen van de EU in de VS hebben tot een schok geleid onder de Europese bondgenoten, en de Europese pers reageert met verontwaardiging en fatalisme. Lees meer

6 gedachten over “Big Brother is watching you

 1. Hallo redactie, Even een huishoudelijke mededeling:
  Het gebeurde mij al een paar keer dat jullie filmpje over de slavernij automatisch opstart, zonder dat ik op de pagina an sich zit.
  Kan dat veranderd worden svp?
  Buiten dat wil ik me door niemand een schuldgevoel laten aanpraten vanwege het gedrag van Nederlanders in een donkergrijs verleden.(ik ben van 1948)
  Iedereen die daar zonder dat hij er verantwoordelijk voor is zijn excusus voor aanbiedt is voor mij niet goed bij z’n hoofd.

  • Wij hebben heel het artikel mét het bijhorend filmpje waarvan de klank ongevraagd telkens weer heropstartte verwijderd. Onze verontschuldigingen. Bovendien lag het niet in onze bedoeling iemand een schuldgevoel aan te praten – het was slechts een stukje van het nieuws dat één van onze redacteuren opviel.

 2. Het is ook de VS die Turkije aan de EU opdringt, weliswaar uit puur geldgewin ttz. wapenverkoop en strategische Nato-basis (Izmir). De VS heeft Europa echt nodig voor zijn export en deinst er niet voor terug om met de duivel in zee te gaan.

 3. Het stoort mij enorm dat ik telkens een stem te horen krijg als ik “Golfbrekers” aanklik en die op geen enkele manier kan doen zwijgen. Zet gewoon een link….

  • Wij hebben net aan een andere lezer geantwoord dat we het artikel met filmpje verwijderd hebben. De wonderen der techniek startten steeds weer ongevraagd de klank op. Onze verontschuldigingen.

 4. Allee,allee… niet klagen over die geheimzinnige stem bij die clip over de Nederlandse geschiedenis, wie wéét is het misschien een boodschap van “hierboven”.
  Tweeduizend jaar geleden klonk er ook zo’n stem toen een zwerver uit Palestina een àndere hippie-avant-la-lettre een “klutske water” op zijn hoofd uitstortte… Er werd daar zelfs een nieuw geloof door gevormd.
  Een goeie 600 jaar làter werd die truc nogmaals toegepast, niet alleen met een geheimzinnige stem, maar ook met enkele geschriften erbij als bewijs dat die stem van een zekere djebriël kwam die persoonlijk die geschriften aan een woestijnrover afleverde zoals tegenwoordig een brievenbesteller doet met een “aangetekende brief”…> “une lettre recommandée” zeggen de Françoistjes. 🙂

Reacties zijn gesloten.