Bidens prioriteiten

“Zelensky komt zelfs niet in de buurt van een onafhankelijk leider van een democratische staat. Dat is een fictie. Zelensky is een klant van de Biden-regering, die zijn land regeert en de ideologen van en in de Biden-regering willen geen vredesgesprekken. Zij wilden de hele tijd, en dat is nu duidelijk, een oorlog met als doel een regeringswissel in Rusland.”

Biden is zo intensief met Oekraïne bezig dat Florida moet wachten. De orkaan Ian heeft Florida zwaar toegetakeld. Meer dan 100 doden, 2.5 miljoen mensen een week lang zonder elektriciteit. Maar Oekraïne heeft het volgende, het 22ste hulppakket gekregen. Inbegrepen wapens met een waarde van 625 miljard dollar. Zijn vice-presidente die vooral opvalt door haar onzichtbaarheid bij nationale rampen haalde de pers met volgende uitspraak:

Het is niet eenvoudig een opsomming te maken van de voortdurende stroom “hulppakketten” die de VSA aan Oekraïne bezorgen. De “hulp” wordt immers in verschillende beschrijvingen toegekend. Zo kan het een medisch, een democratisch, een politiek, een economisch, een energie- of een defensie-etiket opgekleefd krijgen. Feit is dat de VSA méér geld in Oekraïne gepompt hebben dan in Afghanistan, Israël en Egypte samen geteld. Vooraleer de Taliban vorig jaar de macht overnamen in Afghanistan hadden de VSA voor ca. $73 miljard militaire hulp uitgereikt; daar bovenop miljarden voor de heropbouw van het land en de $837 miljard om erheen te trekken om oorlog te voeren. Israël was de grootste cumulatieve ontvanger van VSA buitenlandse hulp sinds WOII: $146 miljard aan militaire hulp en rakettenafweer.

$625 Million in Additional U.S. Military Assistance for Ukraine

https://theintercept.com/2022/09/10/ukraine-military-aid-weapons-oversight/