Bidens palmares

Joe Biden noemde zijn Russische collega-president Vladimir Poetin een oorlogsmisdadiger. Nochtans heeft hij zelf boter op zijn hoofd.

Tijdens een hoorzitting van de commissie buitenland van de Senaat in 1999, toont hij hoe fier hij was dat hij initiatiefnemer van de NAVO-bommenoorlog in voormalig Joegoslavië geweest was, waarbij honderden burgers het leven lieten:

“Ik was het die voorgesteld had Belgrado te bombarderen. Ik was het die voorgesteld had Amerikaanse piloten te sturen en alle Donaubruggen op te blazen. Ik was het al hun brandstofvoorraden weg te nemen. Ik was het die dit alles voorgesteld heeft.”

En dat niet de enige scalp in zijn militaire rugzak. Ook bij de Irakoorlog kon hij fier zijn op zijn dadendrang. Zoals The Guardian schreef gebruikte hij zijn positie als voorzitter de buitenlandcommissie van de Senaat om reclame voor de oorlog in Irak te maken: “Hij kon alle 18 getuigen voor de belangrijkste hoorzittingen van de Senaat uitzoeken. En hij koos vooral oorlogsfluisteraars.

https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/feb/17/joe-biden-role-iraq-war