Biden zou zich moeten laten onderzoeken

Dr. Ronny Jackson, zetelend in het Congres voor de Republikeinen, wil dat de Amerikaanse president Biden zich laat onderzoeken op zijn al dan niet nog voor handen zijnde cognitieve vaardigheden, lees: of hij nog in staat is als de leider van de VSA op te treden en te handelen. Hij vindt dat Bidens vergeetachtigheid en cognitieve moeilijkheden publiekelijk ten toon gesteld worden aan heel de wereld en vindt ook dat de Amerikanen een absoluut vertrouwen in hun president zouden moeten kunnen hebben.

Jackson is niet zomaar iemand. In juni 2006 werd hij benoemd als arts in de medische ploeg van het WH (het zgn. White House Medical Unit, kort: WHMU) en werkte als dusdanig onder drie presidenten. Hij kreeg de leiding van het WHMU in mei 2010 en mocht in juli 2013 een bijkomende titel als “presidentsarts” ontvangen. In december 2014 werd zijn bevoegdheid als WHMU-leider beëindigd maar hij behield zijn titel als “presidentsarts”. In januari 2017 werd hij vermeld op de frontpagina’s der kranten nadat hij een meisje behandelde dat gebeten werd door Sunny, één der Obama’s honden.

Tijdens het Trumptijdperk bleef Jackson presdentsarts en Trump verleende hem een bijkomende titel, nl. Deputy Assistant to the President. Hij was de man die Trumps goede gezondheid en genen moest benadrukken, hoewel met een kanttekening naar Trumps eetgewoonten. In februari 2019 werd Jackson door Trump “Assistant to the President and Chief Medical Advisor” benoemd.

https://nypost.com/2021/06/17/gop-reps-led-by-ex-white-house-doc-ask-biden-to-take-cognitive-test/