Bidden maakt u vrij

Bidden maakt u vrij

De Britse politie keek dit weekend raar op zijn neus toen ze de van terrorisme verdachte Mohammed Ahmed Mohamed uit het oog verloren. De 27-jarige man wist dit weekend van de politie te ontsnappen, nadat hij gehuld in boerka uit de moskee liep. Dat melden verschillende Britse kranten.

On the run: Mohammed Ahmed Mohamed is being hunted by counter-terrorism officersMohamed was al opgepakt en wordt verdacht van terroristische activiteiten. Heel veel vrijheid kreeg hij niet, maar hij mocht nog wel enkele keren per maand naar de moskee. Dat was Ahmed zijn redding. Afgelopen vrijdag ging hij in normale kleding de moskee in, maar kwam er daarna niet meer uit. Pas na enkele uren ging er een belletje rinkelen: Mohammed had zich in een boerka ‘verstopt’ en was zo onopgemerkt de moskee uitgelopen.

De autoriteiten hebben nu Scotland Yard op de zaak gezet. “Momenteel worden alle mogelijkheden aangegrepen om meneer Mohamed op te sporen”, aldus een woordvoerder. Zo zijn foto’s van de verdachte naar grensposten verstuurd en naar havens.

Mohammed Ahmed Mohamed leaving the An-Noor Masjid and Community Centre in ActonNaar verluidt heeft de twintiger nauwe banden met Al-Shabaab, wereldwijd bekend sinds de aanslag op het winkelcentrum Westgate in Nairobi op 21 september.

Daily Mail e.a. kranten

Dit ontsnappingsysteem is passé