Berlijn, de verloren stad (18)

De Berlijnse kiezers worden opnieuw gevraagd zich naar de stemlokalen te begeven op 12 februari 2023. De verkiezingen van september 2021 – u leest het goed: september 2021 – werden door het Grondwettelijk Hof van het gewest, de stad-staat Berlijn, over heel de lijn ongeldig verklaard en moeten opnieuw georganiseerd worden.

Dus moeten er opnieuw volksvertegenwoordigers voor de Bundestag, voor het Berlijnse parlement en voor de 12 Berlijnse districten gekozen worden. Ditmaal zoals de wet het voorschrijft.

Het Hof oordeelde op 16 november 2022 dat wegens ontelbare, dikwijls zeer zware fouten, de verkiezingen niet rechtsgeldig waren en bijgevolg nietig verklaard werden.

Of er een kans bestaat dat ditmaal de donkerrood-groene betweters compleet weggestemd worden is twijfelachtig. Wordt eventueel vervangen door een groen-donkerrood bestuur of – misschien zelfs groen-zwart.

De AfD verklaarde hieromtrent:

“De AfD-fractie was de enigste van de zes fracties in het Berlijnse parlement die klacht indiende. De afgronden van de Berlijnse stadspolitiek zijn bodemloos. Een compleet overwerkte administratie, een mislukte migratiepolitiek en een overtolerante justitie, die noch de klimaatextremisten duidelijke grenzen aangeeft, noch bendencriminaliteit of open drugshandel offensief bestrijdt. Daar bovenop de onbekwaamheid van de rood-groene senaat om rechtsconforme verkiezingen te organiseren. Dat zal de belastingbetaler 39 miljoen extra voor de herhaling der verkiezingen kosten. Veel geld, dat overal tekort schiet. De senaat en mevr. Giffey zouden de juiste consequenties moeten trekken en onmiddellijk aftreden.”

In de buitenlandse pers was men niet bepaald mals voor de Berlijnse “leiders”: “Dag van de chaos” is nog één van de meest vriendelijke beschrijvingen.

https://journalistenwatch.com/2022/11/19/der-rot-gruene-berliner-senat-wird-weltweit-zum-gespoett/