Bericht van de redactie: ‘Kunnen’

redactieWij kregen bericht dat telefoon, internet en de tv-kabel vandaag en morgen voor enkele uren of voor heel de dag  kunnen onderbroken worden.  ‘Kunnen’.  Hangt ervan af hoe snel de verbinding(en) kunnen hersteld worden.  ‘Kunnen’.  Wegens uit de hand gelopen rioleringswerken (een  beter tijdstip hadden ze echt niet kunnen kiezen) in de buurt zijn er verschillende kabels  door een grijper van een kraan kapot getrokken, werden  voorafgaande beschadigingen slecht hersteld of geven ze ontoereikende signalen door omdat de reeds herstelde kabels, samen met de kelders en lager gebouwde huizen onder water staan.  Wij zijn er wel, maar we ‘kunnen’ misschien niet zoals we willen.

Het rioleringsteam en de duikers van de kabelmaatschappij bieden via Golfbrekers hun verontschuldigingen aan.

2 gedachten over “Bericht van de redactie: ‘Kunnen’

  1. Zulke miserie hebben wij, verleden jaar, regelmatig meegemaakt in Zeebrugge; maar… klacht neerleggen bij het Brugs’ stadsbestuur hielp géén zien: het waren zogezegd “werken van openbaar nut”.
    Het heeft mij een half miljoen oude befkens gekost om de kelder (87 m³)
    weer poederdroog te maken 🙁 door er een flinke grondlaag + 1m-hoog de muren te laten bezetten.

    • Iedereen heeft non stop een pomp in werking. Ons huis staat (nog) niet in het midden van de storm! Da’s voor een volgende rioleringsfase als de gemeente terug geld heeft. Ons afval- en regenwater kan nog weglopen. Het grootste gedeelte van de buurt is al een half jaar steeds op zoek naar een parkeerplaats omdat ze niet meer met de auto in hun straat, op de oprit of in hun garage kunnen. Je ziet mensen ‘s morgens met hoge gummilaarzen en plastic regenjas door de modder ploeteren naar hun auto. En ‘s avonds uitstappen, terug laarzen en jas aan, naar huis. Plezant is anders: sleuren met boodschappen, kinderen… Oudere mensen die slecht te been zijn komen gewoon niet meer buiten. Vuilbakken moeten x aantal meters door de modder naar een ophaalpunt gesleurd worden. Het enigste dat nog normaal werkt is de postbedeling; stel je voor dat we onze rekeningen niet meer zouden kunnen ontvangen! Signalisatie is er wel maar quasi onzichtbaar. Levensgevaarlijk ‘s avonds. Vooral omdat wegens besparingen de straatverlichting vanaf 23.00 uur uitgeschakeld wordt. We hebben allemaal een fluo vestje en een zaklamp. Gelukkig worden de dagen weer langer. Mijn buurman heeft een stuk bouwgrond in zo’n straat, waarvoor men ‘vergeten’ heeft een oprit te voorzien. Dus zijn bouwgrond, een hoekperceel, is nu onbereikbaar vermits die nu helemaal door open grachten (verplichting van de EU) omgeven wordt. En de gemeente wil er niets aan doen want het zit niet in hun budget. Gemeentes die de grachten openmaken of uitgraven voor de aparte regenwateropvang krijgen subsidies per lopende meter van de EU. Die vijf meter van mijn buurman hebben ze op de pluskant van de balans (inkomsten) gezet, maar niet uitbesteed aan de ondernemer. En dat kan niet veranderd worden., zegt men op het gemeentehuis. Typische reactie van het college van burgemeester en schepenen: een volgende legislatuur zal het wel oplossen. Die man kan zijn bouwgrond aan geen kat verkopen vermits die niet toegankelijk is. Kafka.

Reacties zijn gesloten.