Bereid u voor op de chaos

Vakbonden NMBS kondigen werkdagen aan

Op 28 november, 3 december en 10 december zal er bij de NMBS gewerkt worden. Met deze onverwachte werkacties hopen de vakbonden de regering nog meer onder druk te zetten.

De onvrede bij de NMBS is groot. Heel groot. De vakbonden breiden hun acties daarom uit en kondigen nu drie dagen aan waarop het treinpersoneel onverwacht aan het werk zal gaan.

In een persbericht van de NMBS-vakbonden klinkt het zo: ‘We hebben alles al in het werk gesteld om onze zin te krijgen: stakingen, onderhandelingen van een kwartier, onderhandelingen van een halfuur, onderhandelingen van een halfuur met een kwartier koffiepauze, onderhandelingen van een kwartier met een halfuur koffiepauze… Niks hielp. Maar werkacties hebben we nog niet geprobeerd. Op 28 november, 3 december en 10 december gaan we stiptheidsacties houden waarbij de treinen op tijd zullen rijden. Uitzonderlijke besparingsmaatregelen vragen uitzonderlijke acties. Dit zal aanpassing en flexibiliteit vergen van onze reizigers, want door het verrassingseffect kan er een ongeziene chaos ontstaan.

Lees verder…

2 gedachten over “Bereid u voor op de chaos

 1. Van een zaak ben ik overtuigd en dat is, zodra vakbonden ergens zich mee bemoeien is het hommeles, waarom worden die geen rechtspersoonlijkheid opgelegd zodat WIJ ze vor een rechtbank kunnen slepen voor de aangerichte schade?
  Waarom mogen vakbonden gijzelen?
  Waarom mogn vakbonden chantage pegen?
  Waarom mogen vakbonden vuur stoken op de openbare weg?
  En….dat allemaal ongestraft.
  Waarom mogen die wel zwarte rekeningen in het buitenland hebben zonder belastngen te betalen?
  Is het omdat het meeste politiek shorem uit de vakbonden komt?

 2. Geachte redactie,
  ik mag aannemen dat het initiatief van deze werkacties er is gekomen onder de voortdurende druk van het ABVV, waarna het ACV en ACLVB geen overleg meer moesten plegen met de achterban, en mee spontaan aan het werk gaan. Woehoehahahaaa

Reacties zijn gesloten.