Belgische graaicultuur erkend als Werelderfgoed

Afbeeldingsresultaat voor graaicultuurPARIJS – De Unesco heeft de Belgische graaicultuur erkend als immaterieel cultureel erfgoed. De VN-organisatie wil de eeuwenoude traditie naar eigen zeggen beschermen tegen linkse populisten en activistische onderzoeksjournalisten, die ‘om een of andere reden ten strijde trekken tegen deze mooie traditie’. Ook andere landen…

6 gedachten over “Belgische graaicultuur erkend als Werelderfgoed

 1. Het wordt hoog tijd dat al deze bijverdiensten (waar natuurlijk veel belastingen op geheven worden en waarop heel wat moet afgedragen worden aan de partijkas) volledig openbaar gemaakt worden. Op deze wijze kunnen we ook weten of het Vlaams Belang een aantal mandaten heeft die in verhouding staat tot het aantal kiezers van deze partij. Of is het cordon hier ook in het voordeel van de “democratische” graaiers?

 2. de discussie omtrent de graaicultuur van verkozenen is terecht,
  maar men legt volgens mij de verkeerde klemtonen:

  – natuurlijk zijn er buitensporige verloningen,
  doch niet alle verloningen zijn buitensporig
  – ik erger mij er vooral aan dat degenen die in de raden van bestuur geparachuteerd worden uitsluitend en per definitie verkozenen zijn, of vakbondspersoneel, of personen die in één of andere politieke context evolueren.
  De cadeautjes worden derhalve uitgedeeld aan politieke vrienden, zonder enig examen van bekwaamheid of enige resultaatverbintenis.

  De gewone burger is per definitie uitgesloten ooit te zullen zetelen in al die raden van bestuur en van advies. Nochtans is bij de gewone burger een veel ruimere massa kennis en kunde aanwezig, die wellicht tot veel betere resultaten zou leiden.

  Maar ja, de bedoeling van die snoepraadjes van bestuur is niet resultaten te boeken, maar de getrouwen te belonen. Daar zit de echte schande!

  De hervorming -als die ooit zal plaatsvinden- moet verder gaan dan de populistische discussie omtrent de vergoeding, er zou minstens moeten sprake zijn van een bekwaamheidsexamen, van gelijke kansen, van gelijke aanwervingsvoorwaarden.

  quousque

  • @ quousque

   ander thema verwant aan graaicultuur.

   Gisteren in een zonnig Zeebrugge mijn optrekje gaan bespreken voor de maand juni.
   Zag geen ‘vluchtelingen’ meer bij de dorpskerk. Is dit probleem van de baan? Met z’n allen opgepakt? Of was het slechts een moment opname?

   • @ anna
    is me ook opgevallen,
    maar ik maak me geen illusies, ze zitten zeker nog ergens verborgen in een of andere loods, tent, misschien bij de bisschop, whatever, en ze zullen -zoals onkruid- wel weer welig tieren zodra aan de politie andere prioriteiten worden opgedrongen.

Reacties zijn gesloten.