Belangrijk bericht i.v.m. “Betoging Vrije Meningsuiting” morgen

Luc Vermeulen deelt mee:

Belangrijk bericht. De busverantwoordelijke voor de betoging van zondag, vertrekkende vanuit Oostende is plotseling met een bloedvergiftiging opgenomen in het ziekenhuis en moet daar minstens een week verblijven. Wij wensen hem een spoedig herstel toe!

Zijn taak zal overgenomen worden door Nikolay Holthoff 0473 724550, nikolayholthoff@proximus.be die we hartelijk bedanken om onverwachts in te springen! Vertrekuren en plaatsen blijven uiteraard hetzelfde.

Waarom we zondag betogen!
Zondag 13 juni betogen we voor het basisrecht om vrij onze mening te kunnen zeggen, schrijven, desnoods zingen en op spandoeken en affiches te zetten. We betogen voor het recht op te komen voor onze mening. Ook voor rechts-denkende mensen ook voor nationalisten. Het proces tegen en de veroordeling van de ‘4 van Mechelen’ omwille van de spandoek ‘stop islamisering’ is er ver over.

Zondag zeggen we duidelijk ‘dit kan niet meer’! We zullen dat doen op een vastberaden wijze. De betoging is toegelaten en we willen dan ook het verschil laten zien tussen een betoging van BLM en hun sympathisanten en een betoging van vastberaden nationalisten. Wij hebben geen nood aan incidenten laat staan aan vernielingen.

Deze betoging mag geen aanleiding geven tot het verbieden van latere betogingen (en die komen er!!). Wij vragen dan ook uitdrukkelijk om de richtlijnen van de ordedienst correct op te volgen zoals wij ook van de politionele diensten de nodige soepelheid verwachten om deze manifestatie goed te laten verlopen.

Het aantal deelnemers zal de 200(toegelaten volgens de coronaregels) ver overschrijden. Wanneer dat onlangs geen probleem gaf voor de 3000 sympathisanten van de Palestijnen te Brussel en de honderden voetbalsupporters te Brugge dan moet dat ook in Mechelen kunnen voor onze manifestatie voor het recht op vrije meningsuiting. Zondag marcheren we met iedereen met zo velen als we zijn door het centrum van Mechelen!

Zondag vormen we één front om vastberaden op te komen voor ons recht op ONZE vrije mening ook wanneer die niet strookt met die van de politiek correcte politici.
Dit initiatief kan op veel bijval rekenen van talrijke verenigingen en actiegroepen wat ons alleen maar kan verheugen. Laat ons zondag respect opbrengen voor ieders mening. Anderzijds vragen we aan alle verenigingen en actiegroepen die met een afvaardiging aanwezig zullen zijn respect op te brengen voor de ordewoorden van de initiatiefnemers.

Laat deze betoging een aanzet zijn, een vastberaden aanzet om duidelijk te maken aan de politiek correcte dictators: Wij RECHTSE NATIONALISTEN GEVEN ONS NOOIT GEWONNEN.

Voor de slotmeeting hadden we drie politici gevraagd die zich uitgesproken hadden tegen het vonnis nml. Bart De Wever, JMDD en Tom Van Grieken. JMDD heeft zich verontschuldigd wegens andere aangegane verplichtingen. Bart De Wever heeft ons geantwoord dat hij de vrije meningsuiting zal blijven verdedigen maar hij wenst niet op hetzelfde podium te staan met personen van extreem linkse of rechtse verenigingen. Waarvan akte.

Zullen het woord voeren Tom Van Grieken voorzitter Vlaams Belang, Florens Van der Kooi actieleider Voorpost Nederland en Bart Vanpachtenbeke voorzitter Voorpost.

Hier nog even de inschrijvingsrichtlijnen voor de autobussen. Inschrijven is verplicht en kan tot zaterdag 17u.
De bus van uit Gent is volzet maar men gaat een dubbeldekker bestellen of een extra bus.
We zien mekaar zondag in Mechelen voor het verdedigen van het recht om vrij onze mening te uiten!

Antwerpen
Busverantwoordelijke: Karin Moller 0476 297497 / karin.moller@outlook.be
Borsbeeeksebrug 13u
Mechelen Veemarkt
Busregeling Gent- Lokeren- St Niklaas- Mechelen betoging 13 juni 2021
Busverantwoordelijke Paul Beheyt 0486 838646/ paul.jbeheyt@telenet.be
11u30 Gent P&R Arsenaal Brusselsesteenweg Gent
12u00 Lokeren Parking Carrefour Tweebruggestraat 4
12u30 St Niklaas hotel Serwir Konigin Astridlaaan 57
13u30 Mechelen Veemarkt
Busregeling Genk-Hasselt-Aarschot-Leuven
Busverantwoordelijke Herman de Troeyer 0486 287971 / hdt058600gmail.com
11u30 Hasselt parking Carrefour (hoek ring Hasselt) Herkenrodesingel 2
12u00 Carpoolparking Staatsbaan Bekkevoort
12u30 Leuven parking Bodart Koning Boudewijnlaan
13u15 Mechelen Veemarkt
Busregeling Oostende- Brugge-Aalst- Mechelen
Busverantwoordelijke Nikolay Holthoff 0473724550 of nicolayholthoff@proximus.be
11u00 Oostende Mercatorlaan prov instituut Zeevisssers
11u30 Brugge Magdalenaparking Magdalenastraat
12u30 Aalst Leo De Bethunelaan (begraafplaats)
13u30 Mechelen Veemarkt