Begint de opstand van het volk op gang te komen?

In Tsjechië vonden de twee uitersten aan het politieke firmament elkaar. In Praag trokken tienduizenden mensen de straat op – 70.000 volgens Bloomberg – om te protesteren tegen de energieprijzen, tegen hun regering, tegen de EU, tegen de NAVO.

Vanzelfsprekend gaat het hier uitsluitend om zagemannen van “uiterst” links en “uiterst” rechts”. Al de anderen zijn blij dat ze Oekraïne kunnen steunen, ook al moeten ze daarvoor koude lijden en de broeksriem aanhalen.

De Tsjechische nationale bank voorspelt een inflatie van 20% de komende maanden.

Er werd een petitie opgestart die pleit voor een direct contact met Rusland (… naar voorbeeld van Hongarije) om de aanvoer van goedkoop aardgas te verzekeren. Bovendien moeten Oekraïense vluchtelingen niet denken dat ze zich permanent kunnen vestigen in Tsjechië.

Vanzelfsprekend wijst de premier, Petr Fiala, dit allemaal van de hand. Volgens zijn niet zo bescheiden mening werd de betoging op touw gezet door naïeve mensen die geloof hechten aan de vertelselkes van het Kremlin.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-09-03/thousands-of-czechs-protest-in-central-prague-over-energy-crisis

https://nypost.com/2022/09/03/70000-protest-in-prague-against-czech-government-eu-nato/

1 gedachte op “Begint de opstand van het volk op gang te komen?

  1. Dit is wat ik verwacht. Door het niet ingrijpen door alle politici die aan de macht zijn groeit het ongenoegen bij het gewone volk en is de door mij voorspelde revolutie op gang aan het komen. De mensen pikken het niet meer dat ze bij de neus worden genomen door lui die ons alles afnemen waarvoor we gestreden hebben;
    De weerstand word om langs om groter en de etterbuil staat op springen in verschillende landen. Vele landen zien de bui al hangen en beginnen met maatregelen te nemen die niet meer terug te draaien zijn en de aanhouder wint op het einde; Dus houd je nu al vast aan de takken van de bomen want het zal niet meer gaan over corona, oorlog maar over het voort bestaan van de gevestigde orde. Eens op gang gekomen is er geen houden meer aan en zullen heilige huisjes vallen goedwils of kwaadwils. We gaan historische tijden tegemoet en dat hebben de vele onbekwame gezagvoerders zich zelf aangedaan.

Reacties zijn gesloten.