Bedankt om uw belastingaangifte te doen!

ACW ONTDOOK BELASTINGEN

Het bleef lang stil over het fiscaal gesjoemel van het ACW maar nu is er weer beweging. In het middernachtnieuws was te horen: “Het rapport van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) na een klacht van de N-VA tegen het ACW is klaar” (zie deredactie.be). Ook De Standaard (“BBI stuurt ACW forse rekening“) en Het Nieuwsblad (“Fiscus keihard voor ACW“) brachten het nieuws.

Het onderzoek van de BBI naar fiscale fraude van het ACW via de coöperatieve vennootschap Sociaal Engagement is dus rond, voor het jaar 2010. In een brief van de BBI aan het ACW is te lezen dat de organisatie in 2010 2,4 miljoen euro aan belastingen ontdook op een bedrag van 8 miljoen euro (er werden ten onrechte personeelskosten afgetrokken). Het ACW trok ook ten onrechte definitief belaste inkomsten (DBI) voor de winstbewijzen van Belfius af. Sociaal Engagement heeft nu een maand de tijd om te reageren. De advocaat van het ACW liet al horen dat er niets van aan is …

Hiermee is de kous niet af. Het onderzoek naar de jaren voor 2010 is nog volop bezig.

Nvdr: Bijgaande afbeelding maakte deel uit van een ACW-actie. (volg de verwijzing). Daar hebben wij niets aan toe te voegen.

ACW zet de belastingbetaler in de bloemetjes

Het ACW zet de belastingbetaler in de bloemetjes, omdat hij/zij aan zijn plicht voldoet om een belastingsaangifte te doen. We maken van de gelegenheid gebruik uit te leggen dat hij/zij teveel belastingen betaalt doordat anderen geen aangifte doen of geen eerlijke aangifte doen.