Bah… Russische olie… wie koopt die nog?

…”ik ga het zeggen, Walter…en neen, ik heb geen klinker nodig..”: … “De Joenaaited Steets of Amerikaa”!!

Juist! U denkt dat wij raaskallen? Absoluut niet.

Dit artikel bij DWN bevestigde het bovenstaande:

Russische olie in de VSA? “Eigenlijk” onmogelijk! Hoewel Washington kort na het oorlogsbegin een importverbod van Russische olie uitgevaardigd had, vloeit deze verder. Reden is een truuk waaraan de Europeanen hun medewerking verlenen.”

Vermits de rest van het artikel achter een betaalmuur schuilt, gingen wij op zoek naar meer informatie. Bleek dat de Wall Street Journal dezelfde informatie bood, zonder dat we hiervoor een abonnement hoeven te hebben.

Russische olie uit Rusland … naar Russische raffinaderij Lukoil op Siclië … geraffineerde olie wordt Europese olie … verscheping naar VSA van… Europese olie! Hoe is dit mogelijk, vraagt u zich af. Wel, Lukoil had in maart reeds de vooruitziende blik te pleiten om de “tragische gebeurtenissen” in Oekraïne te beëindigen.

In de video krijgt u uitgebreide informatie. Schakel ondertiteling en vertaling in via icoontjes onderaan.

Met verwijzing naar het vorige artikel: Er wordt dik met onze voeten en met ons geld gespeeld.

2 gedachten over “Bah… Russische olie… wie koopt die nog?

  1. Russische olie wordt hier in de EU massaal gekocht via Indië die het raffineert. Ooit ging de VS een soort Aziatische NAVO op poten zetten met natuurlijk Australië (is slaaf van Washington), Nieuw Zeeland (al minder enthousiast), Japan (weinig enthousiast), Zuid-Korea (tegen), Vietnam (dat recent zich militair verenigde met China) en als kers op de taart Indië dat blafte tegen plannen van de VS. Terug naar af dus voor Washington. Enkele maanden terug zat men hierover in de Financial Times nog wild enthousiast over te doen. Nu: Grote Stilte. Sukkels.

  2. De echte grootschalige verkoop van Russische olie naar het Westen verloopt via Indië en in de Financial Times stond deze week dat de VS daar geen probleem mee heeft. De handel tussen Rusland en Indië is sinds maart dit jaar zeer sterk gestegen.
    Maar de moeite die de WSJ doet staat in schril contrast met andere dossiers zoals de westerse steun aan allerlei terreurbewegingen in Syrië, de Oeigoerse ultra’s in China en Azov & co in Oekraïne. Daar zwijgt men heel zedig over. Dat verhaal zal ook nergens anders prominent gepubliceerd worden. Ssstttt….. FC De Kampioenen is veel beter theater.

Reacties zijn gesloten.