3 gedachten over “Automatisering is (g)een gevaar voor de tewerkstelling

  1. Volledig akkoord met (g)een gevaar. Door automatisering kunnen mensen hun denken en arbeid aan wat anders kwijt. Ik zeg nog altijd: dank u Herr Miele door je in praktijk gebrachte intelligentie hoeven vrouwen niet meer aan de wastobbe te staan. En door de heer die de stofzuiger uitvond moeten de tapijten niet meer geklopt worden over de draad. Mocht dit niet zo geweest zijn, had ik een gedeelte van mijn tijd niet kunnen besteden aan het lezen van Golfbrekers en zijn al dan niet betere of mindere commentaren. Dan stond ik nu aan de wastobbe en klopte tapijten over de draad.

    • Zonder de Herr Miele , de stofzuiger en tapijtenklopper had dat helemaal geen struikelblok geweest om Golfbrekers uit te pluizen. Je neemt enkele asielzoekers in dienst. Die dankbaar zouden zijn voor alle huishoudelijke jobbekes, hun besef van nutteloosheid zou wegvallen , een gevoel van veiligheid onder uw vleugels. Ik durf zelfs
      beweren dat ze jou na een tijdje zouden aanspreken met “Mutti”

  2. Vervolg: door Herr Miele en de uitvinder van de stofzuiger kon ik vandaag mijn tijd besteden aan een uitje naar Ierseke. Ik heb daar met plezier 2 kilo kreukels geraapt, wat het equivalent is van 32 euro uitgave in de viswinkel en daarenboven vastgesteld, omdat ik door de hulp van Miele en de stofzuiger uitvinder mijn hersenen kon gebruiken, dat Ierseke zijn boekhouding in uitstekende conditie is. Je kon daar vrij parkeren, je werd daar niet afgeroomd. In tegenstelling tot die steden en gemeenten die hun boekhouding proberen in orde te krijgen door het viseren van parkeerders. Geen parkeerwachters die 30 euro boete onder je ruitenwisser steken omdat je 15 minuten in overtreding bent. Plus gratis publieke toiletten in uitstekende staat van onderhoud en zuiverheid.
    Daarenboven kreeg ik een zeebries, zon, het zicht op de Oosterschelde en de wolken helemaal gratis.Stel je voor dat ik dit alles zou gemist hebben omdat ik mijn matten moest kloppen en de was in soda moest inweken, bij gebrek aan automatisering.

Reacties zijn gesloten.