Asielbedrog is “niet relevant”

Afbeeldingsresultaat voor asylbetrug ist kein menschenrechtHet moet voor een magistraat in Duitsland, die naar eer en geweten ‘gerechtigheid’ wil doen geschieden, bijzonder frustrerend zijn als hij bij bewezen misdrijven – identiteitsfraude, misleiding, bedrog, asielmisbruik… – geen steun (… zouden we het ‘tegenwerking’ durven noemen?) krijgt van een overheidsinstelling, zoals het Bundesamt für Migration und Flüchtlinge, kort BAMF.

Zoals bij de procureur-generaal van Brandenburg, Erardo Rautenberg.  Die vroeg bij BAMF alle persoonlijke gegevens op van de 18.000 nieuwe aankomsten tussen september en december 2015, maar krijgt ze niet, wegens ‘niet relevant’. 

Hij kan niet anders dan met zijn verzoek naar de rechtbank te trekken om de dossiers in beslag te nemen.  Hij vindt het niet meer dan zijn plicht te weten wie er zich nu juist in het land bevindt… “Daarbij zijn ook personen  die een gevaar zijn voor de veiligheid van het land! Niet relevant?!”

Ook het Min. van Binnenlandse Zaken van de Freistaat Bayern is niet gelukkig met de werking van BAMF.  Bij nazicht werden een aantal valse paspoorten herkend – ondanks ‘controle’ van het BAMF. Alleen al in Garmisch-Partenkirchen bv. werden bij een steekproef 19 valse paspoorten gevonden, dit hoewel ze door het BAMF vooral ‘gecontroleerd’ werden.

Gelijkaardige toestand in Mecklenburg Vorpommern.  Daar neemt men meerdere duizenden paspoorten onder de loep.  Tot nu vond men 140 valse Syrische paspoorten, waarvan 4 daarvoor door het BAMF als ‘echt’ erkend werden.  3 der valse passen behoren aan IS-relateerde dragers.

Het BAMF haalde er zo’n 3300 valse paspoorten uit, maar voor de meesten bleef het bedrog zonder verdere gevolgen. Vele Bundesländer klagen dat de meeste gevallen niet aan hen verder geleid worden.  Het BAMF weigert – enkele uitzonderingen niet te na gesproken.

Ze zijn wel vindingrijk, de getraumatiseerde vluchtelingen.  Op YT vind je talrijke video’s over dit thema.

Schijnvaderschap