Arco: uitgesteld is niet verloren

Wij zitten nog steeds te wachten hoe de Arco-vereffening in de schoot van de IKEA-regering zal ‘geregeld’ worden.  Dat er iets zal gearrangeerd worden, staat vast.  Volgens de CD&V zijn aandeelhouders spaarders.  Vandaar dat u en ik mee moeten betalen voor de slechte beslissingen die leidden tot het Arco-débâcle en de verstrekte staatswaarborg.

Het is even stil rond dit thema, daar bij de foefelaars onderhandelaars.  Zo lang mogelijk onderaan de stapel ‘regeringsvorming’ leggen, al zien we niet in hoe dat mogelijk is bij de bespreking van de begroting.
De vereffenaars van Arco gaan eind deze maand of begin oktober een geding inleiden voor het Europese Hof van Justitie in Luxemburg, om de beslissing van de Europese Commissie rond de waarborgregeling te laten vernietigen.
De regering van lopende zaken biedt soelaas. Die heeft beslist beroep aan te tekenen om tijd te winnen.   Dit beroep werd naar verluidt niet besproken in de huidige coalitiegesprekken, ‘maar de collega’s van N-VA zijn wel ingelicht’, klinkt het volgens De Standaard.

Met een visademke zitten we te wachten op de reactie van ‘de collega’s van de N-VA’.  Peter Dedecker was immers het gezicht van de ‘sérieux” van de N-VA, de man die de financiële beerputten van het ACW tot op de bodem ging leeghalen.

En hij betrad het podium van het parlement nog in maart met deze tussenkomst:

Noteer dat ook hij – de onversaagde – ruimte laat om ‘een deel’, dat wat Belfius niet kan ophoesten, via onze onvrijwillige bijdrage te laten ‘vereffenen‘.  Was dit de prelude van een interne afspraak tussen de N-VA en de CD&V?  Een zuil van zelfbediening?  Zelden zo’n treffende en voorspellende boektitel gelezen.
Wij zullen zijn vraag  herhalen:  gaat de staatswaarborg doorgeschoven worden naar de belastingbetaler?  Welke cynische Latijnse spreuk heeft zijn grote baas paraat?
“Co-operanten zijn slachtoffers”, stelt Peter. Maar wij willen niet in hun plaats de slachtofferrol toegespeeld krijgen. En “Er is geen enkele partij die dit terugfluit.  Geen enkele partij die nog oog heeft voor de belastingbetaler.” 

Hallo, N-VA, nood aan een nieuwe slogan?  Bv.: “De kracht van… het betere bochtenwerk”?

FVE

 

3 gedachten over “Arco: uitgesteld is niet verloren

 1. Geachte redactie,
  Foefelaars had u zeker niet moeten doorstrepen, het is zelfs nog zacht uitgedrukt.
  Om jullie bandbreedte niet in gevaar te brengen ga ik geen opsomming geven van hoe de foefelaars nog genoemd kunnen worden. Of toch een paar. Crapuul, kleptocratische profiteurs, zakkenvullers, enz….

  • Onze bandbreedte is omgekeerd evenredig aan ons slecht karakter. Ga je gang binnen de perken van de racismewetten van het spionnencentrum.

 2. Het is nog altijd wachten op de publicatie van de lijst van de Arco-cooperanten met de respectievelijke bedragen!! Gezien de bovenmenselijke inspanningen die er worden geleverd op Belgisch en Europees niveau, om de vooral Vlaamse belastingbetaler hiervoor te doen opdraaien, moeten hier wel “zeer belangrijke elementen” tussen zitten, met grote bedragen. Is men soms bij de NVA tot de vaststelling gekomen dat er ook NVA’ers tussen zitten??? Of zit Laken er ook voor iets tussen??
  Het bochtenwerk van de NVA is in alle geval van het betere soort.
  Als de CD&V er indertijd in slaagt de belastingbetaler hier voor te doen opdraaien, dan is de vraag :”welke prijs werd er betaald aan de franstaligen en aan de loge??” . Een prijs die dan zal moeten betaald worden door de Vlamingen.

Reacties zijn gesloten.