Appelblauwzeegroen, mag da?

Groene Pieten, blauwe Pieten, rode Pieten, gele Pieten, roze Pieten… zijn allemaal perfect toelaatbaar, maar geen witte Pieten, want dat zou Sinterklaas in verwarring brengen, en natuurlijk, helemaal geen zwarte Pieten.  Opdat geen enkele gekleurde Piet zich gediscrimineerd voelt, dan moeten er maar regenboogpieten Sinterklaas zijn beste vriendjes zijn.  Knechtjes mag de goedheilige man ook niet meer te werk stellen want dat zou betekenen dat een bisschop boven een pakjesdrager staat.

Gekleurde pieten bij intocht op IJburg

 

 

 

Dreigementen om buurtfeest met gekleurde pieten

 

 

 

Intocht met regenboogpiet geschrapt na doodsbedreigingen

 

 

Geen Zwarte Piet bij sinterklaasviering Washington

8 gedachten over “Appelblauwzeegroen, mag da?

 1. Wie had twintig jaar geleden kunnen denken dat we zulke kompleet belachelijke toestanden zouden meemaken.

  • Inderdaad Wes Hardin, kompleet belachelijk, maar het is ook het gevolg van de afbraak politiek gevoerd door de linkse meute. De afbraak van al onze gevestigde waarden zowel op economisch, sociaal, juridisch, familiaal en folkloristisch gebied. (Heb ik er nog een paar vergeten?)

 2. Het is een geschiedkundig feit dat wij het zwarte ras veel onrecht hebben aangedaan . Leopold II , waar koning Flup , den eerste, (hopelijk ook de laatste) zoveel bewondering voor heeft , is daar een goed voorbeeld van. Maar de tijden zijn veranderd ! Het zwarte ras zou dankbaar moeten zijn aan de zijde van zijn blanke Sint Niklaas , die hem heden ten dage zoveel goede dingen heeft bijgebracht. Bewijs , ze willen allemaal bij ons komen wonen . Geen bananen noch kokosnoten maar leefloon en alle mogelijke sociale voordelen , waar ze in hun thuisland naar kunnen fluiten, dank zij die blanke man , DE Sint Niklaas ! Ze hebben een vinger gekregen en nu willen zij de ganse arm . Ze doen met hun anti Zwarte Piet acties , precies of het zijn nog slaven. Het is slechts een kwestie van tijd of dat Klaas hulpje zal uit onze folklore verdwijnen. Wij staan machteloos en laten begaan . Rood en Groen zorgen voor een versnelde afgang. Mijne “P….t” is blank , uit protest ! ga ik hem zwart schilderen en niemand , zelfs de correcte partijen , kunnen mijn actie niet stoppen . Ik vrees echter voor de toekomst , als onze geliefde Piet verdwenen is . Wat zal het volgende zijn , welke minderheid gaat zich in de toekomst gediscrimineerd voelen . Was Sint Niklaas een hetero of een homo ! Het zou de start kunnen betekenen van nieuwe discussies , doodsbedreigingen , VN tussenkomsten enz enz .

 3. Gisteren moest ik met mijn echtgenote naar het winkelcentrum in onze gemeente. Daar was de Sint op bezoek met zijn zwarte pieten. Wij zijn speciaal een tijdje blijven staan, enkel en alleen om wat reacties op te pikken en uit te lokken aangaande de zwarte pieten. Wij hebben geen enkele reactie kunnen opvangen die anti zwarte piet was. Er was wel veel ongenoegen over wat men zwarte piet heeft aangedaan dit jaar. En dan druk ik me nog voorzichtig uit. Kwestie van geen last te krijgen met ‘t centrummeke.

 4. Ik las in HLN: “We gooien de traditie niet meteen overboord”, vertelde een woordvoerder namens de organisatie tegen Het Parool. “Maar we willen de mensen die moeite hebben met Zwarte Piet duidelijk maken dat wij hen gehoord hebben. Het moet een feest zijn voor iedereen.”
  Maken dat we HEN gehoord hebben? Hebben die donkergetinten dan al ooit eens voor één keer naar ONS geluisterd? Nee, eigenlijk is het omgekeerd, WIJ zijn stilaan hun slaven aan ‘t worden… 🙁

  • Beste Mieke,
   ” Wij zijn stilaan slaven aan ‘t worden…” In zekere zin zijn wij dat al, kijk maar eens naar ons sociale systeem dat systematisch GEPLUNDERD wordt door exotisch gekleurde medeburgers die nooit een bijdrage hebben geleverd aan de opbouw hiervan. Het enige wat ze meegebracht hebben is hun hangmat.

   • en niet alleen hun hangmat, ze brachten ook de onveiligheid, de misdaad en niet te vergeten het racisme mee, want voor hun komst bestond er geen racisme

 5. Ik kan enkel de heer Catrysse GELIJK geven: In de zestigerjaren was het een “uitzondering” dat er een Noordafrikaan te zien was aan de kust, (behalve soms een “tjoek-tjoek”) –> dàt was een donkerder-getintte & besnorde man met een “omgekeerde bloempot” 🙂 op zijn hoofd, (fez) en een opgerold tapijt op de schouder, terwijl hij nog een paar karpetjes onder de àndere arm had, al roepend op de zeedijk: “Ici, bonne affaire”.
  Anderzijds, is die “zwarte Piet-affaire” wèl een goede zaak: wie nog géén racist (of een zwakkere) was… is het nù wèl !

Reacties zijn gesloten.