Aparte misdaadstatistieken voor moslims in Denemarken

Wie de leugen niet ziet, ziet de waarheid ook niet. — Spreuktegeltje

Mattias Tesfaye, de Deense immigratie- en integratieminister, zelf een zoon van een Ethiopische vader, wil een nieuwe wet waardoor moslims in een aparte statistiek van misdrijven zullen opgenomen worden. Tot op heden waren er slechts twee categorieën, westerse en niet-westerse.

Daar moet verandering in komen met een nieuwe categorie – de Menapt-groep – voor de immigranten en hun kinderen die afkomstig zijn uit moslim landen. Menapt staat voor het M.O., Noord-Afrika, Pakistan en Turkije; kortom landen met een moslim meerderheid bij de bevolking.

De nationaliteiten van de Menapt-groep zijn oververtegenwoordigd in misdaad- en werkloosheidsstatistieken. Bv. 41.9% der vrouwen uit de Menaptgroep hadden in 2018 een baan; ter vergelijking 61.6% voor de importvrouwen uit niet-westerse landen zoals Thailand en Vietnam.

Het verwijt van racisme veegt de minister van tafel: mensen indelen volgens hun religie is gunstig om het patroon van de misdrijven én van de werkloosheid beter te kunnen begrijpen: “We hebben eerlijkere cijfers nodig en ik meen dat deze ten goede komen van het integratiedebat als we de cijfers publiek maken. Ze tonen immers dat we in Denemarken eigenlijk geen echte problemen hebben met mensen uit Latijn-Amerika of het Verre Oosten. We hebben problemen met mensen uit het M.O. en Noord-Afrika.”

Alle EU-landen, Andorra, Australië, Canada, IJsland, Liechtenstein, Monaco, Nieuw-Zeeland, Noordwegen, San Marino, Zwitserland, het V.K., de VSA en Vaticaanstad worden als “westers” beschouwd. Alle andere oorden zijn “niet-westers”.

Bent u ook zo benieuwd of, resp. wanneer zijn collega in dit land – met een soortgelijke achtergrond – het Deense voorbeeld zal volgen? …. Grapje!

https://www.thelocal.dk/20201214/denmark-to-classify-muslim-countries-separately-in-official-statistics