Antonio Vivaldi – Mandolin Concerto in C majeur

klassische-musikDe Mandolin Concerto in C majeur is een concerto geschreven door de Italiaanse componist Antonio Vivaldi in 1725. De muziek bestaat uit de virtuoze behandeling van het solo-instrument de mandoline en de wisselwerking tussen de solist en de begeleiding van het orkest. De eisen zijn hoger dan bij de andere concerti van Vivaldi, en het werk is een van de meest beroemde mandoline stukken. Muziek uit het concerto werd gebruikt in de film “Kramer versus Kramer” van 1979. Er zijn drie delen:

  1. Allegro
  2. Largo
  3. Allegro

Het eerste deel is een snel, vrolijk deuntje. In het hele stuk creëert Vivaldi scherpe en lage contrasten tussen de mandoline en de rest van het orkest, hij besteed veel aandacht aan de verschillende crescendo’s in de muziek. Het tweede deel is in tegenstelling tot de snelle en enthousiaste melodie van het eerste deel, iets langzamer en doordachter in zijn samenstelling.

2 gedachten over “Antonio Vivaldi – Mandolin Concerto in C majeur

    • Dan moet U toch wel bek-af zijn na 45 minuten esbattementen-op-muziek … niks voor mij hoor want zelfs de Bolero van Ravel duurde tè lang. 🙂

Reacties zijn gesloten.