Andere mening? In de hoek!

Als u meent dat het met onze vrijheid van meningsuiting slecht gesteld is, dan hebt u natuurlijk gelijk.  Het kan echter erger worden.  In Duitsland neemt de EU-parlementair Michael Gahler (CDU) het voortouw.  Hij wil nl. alle ‘ongewenste‘ berichtgeving niet slechts blokkeren maar ook kunnen bestraffen.  Alsof Goebbels heropgestaan is.  In Vlaanderen worden kritische journalisten ‘uitgeschakeld‘, zonder broodwinning gezet.: Roger Van Houtte (GVA) kon ervan meespreken. In het land b worden “ongewenste” partijen zo lang vervolgd tot uiteindelijk een “geschikte” rechter gevonden wordt die de “raison d’état” richtlijnen volgt en de partij het bestaansrecht ontzegt. In Vlaanderen worden kritische stemmen door middel van een schutkring monddood gemaakt. De media spelen hierbij een perfide rol.

Iedereen die een andere mening heeft dan de lemmingenmentaliteit toestaat – m.n. over Rusland, China, Iran, Assad, BRIC, TTIP, immigratie, mensenrechten en andere poco rechten – moet in de ban.  Wie het durft aan de kennis en acties van de “experten”, de EUSSR, de VSA te twijfelen of zelfs tegen te spreken, moet bestraft worden.  Niet alleen Rusland moet sancties krijgen, ook de westerse  collaborateurs  die met niet-westerse media heulen.
Volgens Michael Gahler moeten journalisten bestraft worden die “de waarheid verdraaien en hun beroepsethiek overtreden”. 

We zien het al gebeuren bij onze media.  De nullen- en kleuterzender zonder Journaal, Terzake, 7de dag, Telefacts, Panorama… Laten we de ‘eigen productie’ feuilletonnekes en amusementsproramma’s ook ineens onder de loep nemen.  Wat daar aan “populaire” hersenspoeling tussendoor gedraaid wordt!

Maar zo heeft de heer Gahler het niet bedoeld.  Met “de waarheid verdraaien” viseert hij alle journalisten die niet “Zur Befehl” stram staan om de pro-westerse doctrine  te verdedigen.  Op zijn sanctielijstje staan sowieso de Europese en Amerikaanse burgers die voor RT (Russia Today) werken.  Hij denkt aan “persoonlijke sancties”, zoals een beperking van hun reisvrijheid.
Nochtans staat in artikel 10 van de Europese Mensenrechtenconventie:

“Iedereen heeft het recht op vrije meningsuiting.  Dit recht omvat de vrije meningsuiting en de vrijheid informatie en ideeën zonder inmenging van de overheid en zonder rekening te houden met staatsgrenzen te ontvangen en door te geven.”  

Stonden de media of de Duitse regering op hun achterste poten?  Hebben zij geprotesteerd, op zijn vingers getikt?  Nein, selbstverständlich nicht.  Iedereen braaf op post.  Slikken en zwijgen.  Deutsche Welle, de Duitse internationale door de belastingbetaler gefinancierde zender, ziet er sowieso geen graten in.  Grote baas Peter Limbourg wil Deutsche Welle ombouwen tot een anti-Poetin-propagandamachine.  Hij wil meer geld om méér mensen te kunnen bereiken en hen te overtuigen van “de nationale waarden”.  Zijn waarden.  Voorgeschreven waarden. EUSSR-waarden.

Wie bij thema’s als immigratie, de euro, lidmaatschap van de EUSSR of de NAVO – om er maar enkele te noemen – een andere mening uit dan de gangbare partijen en media, wordt als “extremist” of “halve gare” bestempeld.

De EUSSR als allesomvattend Spionnencentrum, aanklager, rechter en beul.  Meer moet dat niet zijn.

Lees ook het artikel in het Handelsblatt over de vooringenomenheid en selectieve berichtgeving van de Duitse tv-zenders ARD en de ZDF.

FT

Contra-Magazin
Heise.de

4 gedachten over “Andere mening? In de hoek!

 1. CDU …staat dat niet voor Christelijke Democratische Untergang
  Sieg Heil , Herr Gahler ……Sieg Heil……. dummer Idiot

 2. Voor de heer Gahler is er werk aan de winkel. Ik ervaar dagelijks dat journalisten de waarheid verdraaien en hun beroepsethiek overtreden. En niet alleen zij. Historici zijn in hetzelfde bedje ziek. Ze kiezen een thema dat populair is en schrijven daar boeken over in functie van het geld en niet van de waarheid. Van journalisten zou je het nog kunnen aannemen, de vertaling van journalist is nu eenmaal dagloner. Maar van respectabele(?) historici?
  Wat Goebbels betreft. De Afrikaner, Hans van Rensberg, schrijft in zijn boek ‘Their paths crossed mine’ uitgegeven in 1956 door Central News Agency Ltd – South Africa – een verboden boek onder premier Vorster – dat hij tot zijn grote verwondering in Berlijn in 1936 in boekenwinkels ALLE boeken kon vinden waarvan hij aannam dat ze verboden waren.

 3. Bij mijn weten is deze media dictatuur sinds de mei’68 beweging nog steeds de West Europese machtshebber.

 4. In Dortmund werd de 72 j. plaatsvervangende CDU “bezirks”burgemeester van Dortmund Nordstad, Mw Gerda Horitzky , afgezet door een meerderheid van socialisten-groenen-Linke en Piraten. De stemming gebeurde op vordering van de Groenen. Deze afzetting is een vergelding voor een door Mw Horitzky gepubliceerd artikel over het hoofddoek.
  Het groene raadslid Mustapha Essati had het over, ik citeer :
  »Heute ist ein guter Tag für die Meinungsfreiheit«, kommentierte Mustapha Essati (Grüne) die politische Abwahl”!!!
  Of de Newspeak van George Orwell in al zijn glorie!!!
  Zie bruggetje :
  http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/deutschland/torben-grombery/meinungsfreiheit-dortmunder-cdu-politikerin-wegen-kopftuch-kritik-abgewaehlt.html
  De uiteindelijke verantwoordelijkheid voor dit schandaal ligt echter bij de autochtone kiezers die voor dergelijke politiekers kiezen, die hun eigen volk verraden en verkopen.
  Het zal dan ook tijd worden dat de rechtse en nationalistische partijen in West Europa een grondig onderzoek voeren naar een dergelijk gedrag : “wie stemt voor deze linkse en groene verraders en vooral : waarom”.
  Een duidelijk inzicht in dit op het eerste zicht onverklaarbaar stemgedrag, moet dan ook helpen een aangepaste strategie uit te dokteren.

Reacties zijn gesloten.