“Als ze slim zijn, moet ze scheiden van de VSA!”

“Zij hebben hun wagentje aan de VSA-locomotief gehangen. U bent er blijkbaar zeker van dat de Russen zullen verliezen in Oekraïne zoals ze dat deden in Afghanistan. Ik zou er niet op durven wedden. En zelfs indien dit het geval zal zijn, dan zullen ze Oekraïne vernietigen en vanuit Oekraïens zicht is dit geen goede zaak. Daarom vind ik dat Oekraïne al lang hadden moeten scheiden van de VSA en een manier van samenleven met Rusland vinden.

Als je een eerder kleine macht bent in het internationale systeem en je buurman is een gorilla, dan moet je je best doen om deze gorilla te vriend te houden – het laatste dat je moet doen is je vinger in de gorilla’s ogen steken want de gorilla zal grote schade bij jou veroorzaken en zal het ook nooit vergeten.

Herinner je Cuba. Fidel Castro kwam aan de macht en daarop spraken we straffen uit, zowel op hem als op Cuba. Deze straffen worden nog steeds gehandhaafd. Wij hebben nooit kunnen aanvaarden dat Cuba zich anders gedroeg dan dat wij aanvaardbaar vonden.

Een soortelijke situatie hier en nu… Als er een conflict is tussen de internationale wetgeving en de strategische belangen van een land, dan zal het land de strategische belangen vooraan zetten – de internationale wetgeving en mensenrechten worden dan van de tafel geveegd… Het helpt niet echt over rechten te spreken als je de vraag stelt of Rusland het recht op een bufferstaat of Oekraïne het recht op een eigen buitenlandse politiek heeft. Dit zijn denkbeelden die volgens mij slechts miserie veroorzaken. De VSA zouden nooit toelaten dat Canada of Mexico op wettelijke basis China zouden uitnodigen hun militaire troepen te stationeren in Toronto of Mexico City.

We hebben de Monroe Doctrine die onze nationale belangen behartigt en die stelt dat geen enkele verre grootmacht militaire eenheden mag plaatsen in de westelijke hemisfeer. Wat de Russen doen is hun versie van de Monroe Doctrine. Zij zeggen dat wij Oekraïne niet in een westers bastion op hun grens kunnen veranderen. Het heeft niets te maken met rechten. Het heeft er niets mee te maken of Oekraïne het recht heeft dit toch te doen of wat wij erover zeggen. Het was net hetzelfde toen wij zegden dat de Sovjets geen militaire troepen op Cuba, in de westelijke hemisfeer mogen brengen.

Omdat je machtig bent, wil niet zeggen dat je gelijk hebt. De VSA is met opzet een machtig, krachtig land en het doet alles om wat in hun strategisch belang is. Als de rechten in tegenspraak zijn met onze strategische belangen, dan handelen wij volgens onze strategische belangen. Internationale belangen zijn een ander paar mouwen dan binnenlandse.

Ik ben er geen voorstander van andere staten zomaar een rammeling te geven… ik ben tegen geweld. Wat er gebeurt in Oekraïne is verschrikkelijk maar aan de andere kant moeten we fundamentele realistische logica begrijpen en de VSA vinden het bijzonder moeilijk zich in Poetins schoenen te plaatsen.

Waarom? Omdat de VSA de neiging hebben te denken volgens “rechten” en het “Amerikaans exceptionalisme” (… Nvdr: de gekende Übermenschenmentaliteit) en deze veroorzaken de miserie die de VSA te weeg brengen door ervan uit te gaan zichzelf als een “exceptionele” natie te beschouwen.

De vraag is of de sancties en de kostprijs van de oorlog, de slachtoffers, gekoppeld aan de economische sancties het Russische volk en de oligarchen genoeg bestraft zodat ze zullen opstaan tegen Poetin. Volgens mij gaat dit niet gebeuren. Staten kunnen veel straffen incasseren en het volk gaat niet opstaan tegen de leider. Denk maar aan onze situatie in WOII. Denk eraan wat wij Japan en Duitsland aangedaan hebben. En als het over economische sancties gaat, denk maar aan Iran. Ongelooflijk wat wij Iran aangedaan hebben. En Cuba! Staan deze volkeren op tegen hun leiders? (Nvdr: lijst is niet beperkt tot deze 2 aangehaalde voorbeelden)

Nationalisme een een heel sterke kracht. Ik krijg ca. 1000 e-mails per dag – ik kan ze zelfs niet allemaal openen. Ik krijg ook e-mails van Russen, van opgeleide mensen, die niet vijandig t.o.v. mij staan. Ik lees hun e-mails die mij zeggen dat de bedreiging van ons, Amerikanen, aan het adres van Moedertje Rusland gericht is. Het is niet een zwart-wit verhaal van Poetins wangedrag, dat Russen de Amerikanen niet haten, en dat de Russen Poetin zullen afzetten. Het is geen wetenschappelijk voorbeeld, maar het is wel een rode draad in hun e-mails: “hoe meer we tégen de Russen in Oekraïne ageren, hoe meer we tegen het (Russisch) regime optreden, des te meer mensen zullen vervolgens op straat komen tegen Poetin”… wel, die aanname zit waarschijnlijk helemaal fout… Ik zou er geen geld op durven wedden dat de sancties Poetin of het Russische volk op hun knieën krijgen.”

1 gedachte op ““Als ze slim zijn, moet ze scheiden van de VSA!”

 1. Nog zo een valse profeet, die het niet aandurft om de volledige analyse te maken. Ik zal nu advocaat van de duivel spelen, en enkele pijnlijke punten aanraken. Van belang is waarover er niet gesproken wordt. In andere reacties heb ik al verwezen naar de rol van de duivel in Tel Aviv, maar er zijn er nog belangrijker :

  1. . De Perestroika deception :
  https://en.wikipedia.org/wiki/Anatoliy_Golitsyn
  met enkele citaten :
  “New Lies for Old” : “In 1984, Golitsyn published the book New Lies For Old,[17] wherein he warned about a long-term deception strategy of seeming retreat from hard-line Communism designed to lull the West into a false sense of security, and finally economically cripple and diplomatically isolate the United States. Among other things, Golitsyn stated:……………
  The Perestroika Deception : “In 1995, Anatoliy Golitsyn and Christopher Story published a book entitled The Perestroika Deception containing purported memoranda attributed to Golitsyn claiming:
  “The [Soviet] strategists are concealing the secret coordination that exists and will continue between Moscow and the ‘nationalist’ leaders of [the] ‘independent’ republics.”[
  “The power of the KGB remains as great as ever… Talk of cosmetic changes in the KGB and its supervision is deliberately publicized to support the myth of ‘democratization’ of the Soviet political system
  “Scratch these new, instant Soviet ‘democrats,’ ‘anti-Communists,’ and ‘nationalists’ who have sprouted out of nowhere, and underneath will be found secret Party members or KGB agents “ (=einde citaten).

  Op basis van het voormelde zijn de communisten nog steeds aan het bewind in Moskou, een gedeelte ondergronds en een gedeelte openlijk via communisten in de Douma. Diegenen die in Putin onze “redder” zien, zullen dan ook bedrogen uitkomen. Na meer dan 30 jaar ondermijning van het Westen, is dus het ogenblik gekomen om de rijpe dan wel rotte appel te plukken. Het voormelde dient ook gezien te worden in het licht van het volgende punt.

  2. Eurasië :
  Een bron met de analyse van de deskundige :
  https://engelsbergideas.com/essays/the-eurasian-century-part-i-what-mackinder-knew/
  met citaat :
  “Sir Halford Mackinder believed that major showdowns in international affairs of the 20th century would revolve over control of the Eurasian continent and its maritime approaches. His thesis is worth revisiting in light of the US-China rivalry today……
  Since the early 1900s, Eurasia — that giant landmass running from Europe’s Atlantic coastline to the Pacific shores of Asia — has been the cockpit of global rivalry. The major showdowns in international affairs have been intense, and often violent, clashes over control of the Eurasian continent and its maritime approaches. Ambitious land powers have reached for global hegemony by unifying the world’s strategic core under their control; the preeminent sea powers have sought to keep the world balanced by keeping Eurasia fragmented. The hot wars, cold wars, and proxy wars that characterized the twentieth century were merely chapters in this longer story…” (=einde citaat).

  Het gaat hierbij dan over het gebied van Vladivostok tot aan de Noordzee, met verbindingen en aftakkingen over het vaste land, via wegen – spoorlijnen en pijpleidingen, die goedkoper en veiliger zijn dan de maritieme wegen.
  Een dergelijk regio is dan ook een bedreiging voor de maritieme macht van de USA en G.B. Een belangrijke coalitie bij dit Eurasië is niet alleen deze tussen China en Rusland, maar vooral tussen Rusland en Duitsland, en het is dit laatste dat dan blijkbaar ten alle prijzen dient vermeden te worden. Dit blijkt ook uit de volgende bron :
  https://www.unz.com/mwhitney/the-crisis-in-ukraine-is-not-about-ukraine-its-about-germany/
  met citaat :
  ““The primordial interest of the United States, over which for centuries we have fought wars– the First, the Second and Cold Wars– has been the relationship between Germany and Russia, because united there, they’re the only force that could threaten us. And to make sure that that doesn’t happen.” George Friedman, STRATFOR CEO at The Chicago Council on Foreign Affairs “ (=einde citaat).

  En voor dit Eurasië heeft Putin en de communisten ook Oekraïne nodig, dat m.i. maar een tussenhalte zal zijn op weg naar de Noordzee. Of een herhaling van de plannen van Stalin, die in 1941 Europa ging onder de voet lopen, wat verhinderd werd door de operatie Barbarossa. Er is nog een ander aspect bij dit Eurasië dat onvermeld blijft, zie punt 3.

  3. De rol van de banksters :
  Henry Makow omschrijft deze als de “Jewish Masonic bankcartels”.
  Hier tegen in gaan is “oorlog”. Zowel Xi als Putin willen zich blijkbaar losmaken van de banksters van Wall Street en The City. Vandaar de bedreigingen :
  https://www.foxbusiness.com/politics/soros-china-xi-jinping-greatest-threat-open-societies-face
  https://stateofthenation.co/?p=107834
  met citaat :
  “Vladimir Putin Rejects The Great Reset & Tells Klaus Schwab To Go Pound Sand (Video)” (=einde citaat).

  Putin zegt hier in feite tegen de Rothschild’s “rot op…!!)
  En over de gevolgen van een dergelijke aanval op de banksters, is er het volgende citaat van een onverdachte bron :
  Das unverzeihliche Verbrechen Deutschlands vor dem Zweiten Weltkrieg war der Versuch, seine Wirtschaftskraft aus dem Welthandels-System herauszulösen und ein eigenes Austauschsystem zu schaffen, bei dem die Weltfinanz nicht mitverdienen konnte.” – Winston Churchill, Memoiren (=einde citaat).
  In dit citaat wordt de essentie samengevat van het huidige conflict met Rusland.
  Van belang is ook het doel van :
  Judaïsme – zionisme – vrijmetselarij – NWO – the Great Reset van Schwab, en dat is communisme Gezien dat de “Tribe” ook dominant aanwezig is in Moskou en Kiev, zoals in Londen – Parijs – New York e.a. gaat het hier dan ook om een oorlog tussen clans binnen de joods – zionistische logewereld. Ik kan dit vergelijken met bloedige oorlogen tussen maffia clans in Italië, tot op het ogenblik dat de “Koepel” in grijpt en het terrein opnieuw verdeeld wordt met de inkomsten. En over de ware aard van het communisme :
  https://www.henrymakow.com/what_is_communism.html
  met citaat :
  “Communism is the extension of Cabalist control over government credit to satanic control of every aspect our lives — power, property, thought, behavior, movement, expression. ( einde citaat).
  Een oorlog die nu gaat tussen de communisten in Moskou en de “banksters” omwille van Eurasië en het feit dat Moskou (en ook Peking) zich willen losmaken van de banksters. (zie supra). Al de andere elementen : NATO, labo’s Donbass.. maken deel uit van het bloedige Kabuki theater, maar zijn echter van secondair belang. Dit doet denken aan het geschil tussen Stalin en de banksters, nadat Lenin was geliquideerd en Stalin, Troski, de man van de banksters had opzij gezet. Om Stalin tegen te houden werd dan Hitler opgevoerd. (zie Rakowsky papers : Red Symphony).

  En dan is er nog Putin :
  . Putin is een ex – KGB’er, dit is de Gestapo van de USSR, en opvolger van de Cheka – GPU en NKVD, een gigantisch bloeddorstig terreurapparaat verantwoordelijk voor 40 à 60 miljoen doden in de USSR en de bezette gebieden. Enkele bronnen :
  https://www.henrymakow.com/2020/10/communist-terror-coming-for-you.html
  https://www.craignelsen.com/library/gulag/S.P.Melgunov_Red_Terror_In_Russia_1918-1923_En.pdf
  https://www.henrymakow.com/2019/08/do-americans-face-a-red-terror.html
  https://www.henrymakow.com/ussr_-_a_social_catastrophe_bu.html
  Ik verwijs naar de teksten in alle toegevoegde bronnen, voor een goed begrip.

  Wereldwijd schommelt het aantal doden van het communisme – marxisme – socialisme – maoïsme e.a. tussen de 120 à 150 miljoen doden. Ik ga echter niet moeilijk doen over 30 miljoen. (zie o.a. Zwartboek communisme).
  Een bron met citaat, van een ervaringsdeskundige :
  https://stateofthenation.co/?p=39688
  ““Bolshevism was the greatest human slaughter of all time.”
  “You must understand. The leading Bolsheviks who took over Russia were not Russians. They hated Russians. They hated Christians. Driven by ethnic hatred they tortured and slaughtered millions of Russians without a shred of human remorse. The October Revolution was not what you call in America the “Russian Revolution.” It was an invasion and conquest over the Russian people. More of my countrymen suffered horrific crimes at their bloodstained hands than any people or nation ever suffered in the entirety of human history. It cannot be understated. Bolshevism was the greatest human slaughter of all time. The fact that most of the world is ignorant of this reality is proof that the global media itself is in the hands of the perpetrators.”— Aleksandr Solzhenitsyn (1918-2008),Nobel-Prize-winning novelist, historian and critic of Communist totalitarianism “ (=einde citaat)
  En met een dergelijk palmares (sic) worden er geen vragen gesteld over Putin.
  Ter illustratie een citaat : “No one who condones Che, Stalin, Mao, or any other leftist murderer, has any right to ask anyone else to dissociate himself from a rightist who didn’t even make triple digits” (=einde citaat).

  In alle geval is onze keuze in de EUSSR beperkt tot deze tussen de pest of de cholera, zijnde een communistische dictatuur ofwel door Moskou ofwel door de “Banksters”.

Reacties zijn gesloten.