Als regeren een doel op zich vormt

Zwak, zeer zwak.  We zijn meer en beter gewoon van Peter DR, sinds jaar en dag spookschrijver van grote baas Bart DW.  Ook toen hij nog een VVB-boegbeeld was  Juist, dezelfde Vlaamse Volksbeweging waarop de Bart DW enigszins meewarig neerkijkt, zoals op een café-voetbalploeg, plezant, maar niets meer dan dat.  Tenslotte moet men ook in de politiek sportief blijven.  Als de spelregels te streng zijn in de ene sportbeoefening, kan men zonder meer overschakelen op een andere sportdiscipline waar het niet zo nauw steekt.  Daarin was hij dezelfde mening toegedaan als de toenmalige VVB-voorzitter, prof. Eric Defoort, die de Vlaamse Beweging vergeleek met bezigheidstherapie.

“Het flamingantisme voorbij, titelde het interview van Han Renard met Defoort in Knack.  De mannen van TAK en Voorpost noemde hij  ‘griezels‘.  Kortom de Vlaamse Beweging wordt volgens de illustere professor bevolkt door dwazen en marginalen.  Er volgde een massaal protest van de VVB-leden; de lidkaarten gingen retour naar afzender.
Defoort maakte van zijn ‘linkse’ stempel geen geheim.  Wat zou hij nu vinden van de  donkerblauwe N-VA koers?  Defoort doceerde geschiedenis en hij stelde in zijn cursus dat West- en Oost-Duitsland nooit zouden herenigd worden.  Tja, een professor kan ‘geleerd’ zijn, zonder dat hij ‘wijs’ is.

Rita De Bont had er zo haar mening over, maar die mening werd uiteraard door Knack niet aanvaard.

We hadden het dus over het zwak opiniestuk van Peter DR.  U kan het hier lezen.  Regeren is blijkbaar een doel op zich geworden.

Op Golfbrekers kreeg hij van ons deze introductie in de partijpolitieke wereld.

FVE

1 gedachte op “Als regeren een doel op zich vormt

  1. Hij heeft gekozen voor de centen en zeker niet voor de inhoud maar ja voor velen zijn de centen veel waard, mee dan zich te houden aan principes helaas

Reacties zijn gesloten.