Als men de natuur te slim af wil zijn

Afbeeldingsresultaat voor coronavirus animated gif

Een 45-jarige man zou meer dan 154 dagen (vijf maanden) besmet en ziek geweest zijn tot hij er tenslotte aan overleed. Dit werd gepubliceerd in de „New England Journal of Medicine“. Tijdens die periode muteerde het virus meer dan 20 keer!

In de lente 2020 werd hij besmet en moest herhaaldelijk met een longontsteking naar het ziekenhuis. Zijn artsen stelden vast dat het niet om één gevolg van een covid-19-besmetting ging, maar wel dat de infectie nooit verminderd en telkens weer tot complicaties voerde. Hij zou heel de tijd levende virussen in zijn lichaam geherbergd hebben, zo citeert „NPR“ de infectiespecialist Jonathan Li, Harvard Medical School im Brigham and Women’s Hospital in Boston. Hij zou heel de tijd hoogst besmettelijk geweest zijn.

De oorzaak? De man had een zware auto-immuunziekte, waarvoor hij medicijnen moest nemen en die zijn immuunsysteem onderdrukten. Daarom kon zijn lichaam de infectie niet bestrijden. Ook niet met de toedoening van het antivirale Remdesivir en op de 143ste dag van zijn ziekte met Regeneron, waarmee Trump behandeld werd.

Tijdens die lange lijdensweg deden de artsen regelmatig virustests. Daarbij stelden ze vast dat het virus tijdens het verblijf in het lichaam van de man meer dan 20 keer muteerde!

Mann leidet 5 Monate an Covid-19 – dabei mutiert Virus 20-mal in seinem Körper – FOCUS Online