Als je de derde wereld binnenhaalt…

… word je zelf de derde wereld

Geen foto’s uit een of ander Prachtland. Dit is de realiteit in de beruchte Franse banlieues. Met illegale slachtvloeren tussen de appartementsgebouwen. Met gedode dieren die men op het balkon laat leegbloeden. Wie zich afvraagt waar een jonge moslim (… onze poco media hebben het steeds over een Tsjetsjeen… ) het kelen geleerd heeft… Oefening baart kunst!

Het zgn. “recht op blasfemie”, dat Macron in Frankrijk wil erkend zien, een recht dat wel degelijk bestaat maar genegeerd wordt, wekt onbehagen in de banlieues. Volgens een opiniepeiling van Ifop, waartoe Charlie Hebdo opdracht gaf, vindt 40% der moslims hun geloof belangrijker dan de waarden van La République; bij de jongeren is het zelfs 74%. Voilà… Allahs wet heeft voorrang op alle Franse wetboeken. Het zal in het gezegende “wij, Belgen”land van tricolore missionaris-predikant De Croo niet anders zijn…

“Il faut du courage…” Juist. Je moet er moed voor hebben, dapper zijn. De leraar, Samuel Paty, heeft zijn moed (… of lichtzinnigheid???) met zijn leven moeten betalen:

Jean-Marie Le Pen: “Ik heb geen angst, maar ik ben voorzichtig. We staan op de vooravond van een burgeroorlog.”

Ondertiteling en vertaling via icoontjes onderaan

“Het wordt donker in het land van de verlichting.”

1 gedachte op “Als je de derde wereld binnenhaalt…

Reacties zijn gesloten.