Als het salaris niet meer in gevaar is

Brian Williams was decennialang hèt gezicht van MSNBC. Hij heeft zijn afscheid als volgt medegedeeld:

“Ik zal proberen het kort te houden. Na 28 jaar is het mijn keuze om in het grote onbekende te springen zonder net , zoals ik nu doe, voor het eerst in mijn 62 jaren.

Mijn grootste zorg gaat naar mijn land. Ik ben noch een “liberal” (links, socialist) of een conservatief. Ik ben een institutionalist. Ik geloof in deze plaats en in mijn liefde voor dit land ben ik niemands onderdaan. Maar de duisternis aan de rand van de stad heeft zich uitgespreid naar de hoofdstraten en snelwegen en buurten. Het zit nu in het lokale café en de bowlingbaan en de supermarkt. En het moet erkend en verantwoord worden.

Volwassen mannen en vrouwen, die een eed aan onze grondwet zweerden, verkozen door hun kiezers met universiteitsdiploma’s waarvan ik alleen maar kon dromen, hebben besloten deel uit te maken van de maffia en te vervellen in iets dat ze niet zijn, hopende dat wij op de een of andere manier vergeten wie ze waren.

Zij hebben beslist alles te verbranden – met ons erin… Dàt zou je even bang moeten maken als deze ouder wordende vrijwillige brandweerman… Zij hebben beslist alles in de fik te steken met ons erin…”

https://www.forbes.com/sites/jerryweissman/2021/12/11/brian-williams-a-journalist-tells-his-own-story/?sh=33bc0019283b