Als het in Parijs regent druppelt het in Brussel

U kent het spreekwoord. Het debat tussen de Franse presidentskandidaten Marine Le Pen en Emmanuel Macon werpt zijn schaduw tot in Vlaanderen. Niet dat we de inzet van het debat willen vergelijken, maar wel de manier waarop de zgz. democratische politiek en de poco media in het land b met tegenstanders omgaan. Het fameuze cordon sanitaire, nietwaar? Enfant terrible Georges-Louis Bouchez maalde er niet om en moet nu spitsroeden lopen.

“Ik begrijp heel goed waarom u voor Macron bent”, riposteerde Van Grieken. “Mocht je een kindje maken met Paul Magnette, dan zou je Macron krijgen. Het slechtste van de MR gecombineerd met het slechtste van de PS. De MR, die meer Europese Unie wil en mensen langer wil doen werken, gecombineerd met de PS die meer belastingen wil, meer staatsschuld, meer islamisering  en meer vervreemding. U bent een globalist, ik ben een nationalist. Een natie moet baas zijn over bepaalde aspecten. 23 jaar lang hebben liberalen ons uitgelachen. En wat nu? We hebben niets meer in handen. Alles werd uitverkocht.”

Franstalige partijen roepen MR op het matje na debat met Van Grieken: “Dit kan niet zonder gevolg blijven” | Binnenland | hln.be