Als de werkvloer een moskee wordt

Afbeeldingsresultaat voor verrijkingUit onderzoek van Randstad Institute en het Observatory for Religion in Companies (OFRE) blijkt dat 65% van de Franse werkgevers een alarmerende toename meldt van religieuze eisen op het werk. In 2015 was dat 50% en in 2014 was het nog 44%. De studie concludeert dat religie een steeds sterker stempel drukt op de werksfeer en dat vrome collega’s steeds meer de norm worden. In verreweg de meeste gevallen zijn de religieuze eisen afkomstig van moslims.

Moslimwerknemers weigeren samen te werken met vrouwen
Het gaat meestal om eisen als het dragen van een hoofddoek, werknemers die in pauzes willen bidden of vrijaf vragen voor islamitische feesten. De meeste spanningen werden veroozaakt door werknemers die weigerden samen te werken met vrouwelijke collega’s of die eisten samen te werken met mensen van dezelfde religie als zijzelf. Een aantal werkgevers meldt dat werknemers proberen hun collega’s te bekeren.

Werkgevers gechanteerd met beschuldigingen van islamofobie
OFRE-directeur Lionel Honoré zegt dat deze religieuze eisen vaak tot spanningen leiden. Bijna de helft van de werkgevers – 48% – werd gedwongen om toe te geven aan religieuze eisen. In een aantal gevallen chanteerden moslims werknemers hun werkgever door te dreigen met beschuldigingen van islamofobie, als ze niet op hun eisen in zouden ingaan zoals bidden tijdens het werk. Honoré: ‘Deze mensen gaan tegen de wetten van de Republiek in’.

Daily / Sunday Express

Zou Allah hun loon betalen?

Ter illustratie:

Afbeeldingsresultaat voor muslims praying at work

Moslim taxi chauffeurs aan een tankstation in Manhattan (NY)

Afbeeldingsresultaat voor muslims praying at work

In een supermarkt

Afbeeldingsresultaat voor muslims praying at work

Op kantoor

Afbeeldingsresultaat voor muslims praying at work

In een voetbalploeg

Afbeeldingsresultaat voor muslims praying at work

In Wisconsin

Afbeeldingsresultaat voor muslim bus driver praying  Afbeeldingsresultaat voor muslim bus driver praying

In Londen stoppen moslim buschauffeurs tijdens hun af te leggen traject om te bidden.

 

1 gedachte op “Als de werkvloer een moskee wordt

  1. Ik zie als enige oplossing om hun bidstonde van die troep idioten aanzienlijk te verkorten is ze verplichten erwtensoep en spruiten te eten dan kunnen ze niet alleen Allah eren maar ook ruiken

Reacties zijn gesloten.