Alleen (s)linkse komedianten mogen grapjes maken…

U begrijpt dat dit gevoelig ligt. Als rechtsconservatieven de linkse betweterij op de korrel nemen, dan wordt onmiddellijk gezwaaid met de gekende verwijtenbundel: racisme, seksisme, segregatie enz… Omgekeerd is zowat alles mogelijk, zelfs vervolging.

The Conversation berichtte over een laat-avond humoristische show “Gutfeld!” met rechts-te-situeren anker Greg Gutfeld die, tot verbijstering van de linkse culturele beau monde, de linkse evenknie “The Late Show with Stephen Colbert” voorbij stak in de populariteitsstatistieken.

Poco VSA is verbijsterd. Hoe is het mogelijk? Dankzij de hetze is de enige ontsnappingsroute van het verplichte denken nog te vinden in humor en/of satire. ‘t Pallieterke realiseerde zich dit al jàààren geleden vooraleer het tot de sérieux der vaagheid overschakelde. ‘tScheldt bewandelt het satirisch pad, al vrezen we voor hun bewegingsvrijheid in de toekomst.

Gutfelds succes kwam als een schok, vermits het de linkse definitie van humor, wie humor kan brengen en wie ervan kan genieten onderuit haalt. De vooringenomenheid verborg het evidente: rechtse humor werd een nuchter-zakelijke strategie en een cruciaal element van conservatieve politici.

Een voorbeeld: hier neemt Gutfeld de hetze op ongevaccineerden op de korrel:

En dan heb je “Saturday Night Live”-achtige sketches. Bv. een recente episode van een discussie over de zgn. “cancel”-cultuur waarbij getracht werd zich voor te stellen hoe een politiek-correcte James Bond er zou uitzien. In een vooraf opgenomen stukje verschijnt hij tijdens de achtervolging van een dief en trekt… een banaan… De “woke” Bond bestelt een latte – een soya latte – in plaats van een martini-shaken-not stirred. Of u het nu grappig vindt of niet, het blijkt te werken voor Gutfeld en zijn publiek.

Ondanks het groeiende succes blijven rechtse humoristen grotendeels onzichtbaar in msm media en belerende betweterige discussieplatforms. Reden: de algoritmes der sociale media willen niet dat dergelijke grappen hun abonnees bereiken of hun politieke gevoeligheden kwetsen.

De poco predikers vinden dat linkse humor authentieker is dan rechtse. “Echte” linkse humor zou er eerder in slagen de goegemeente tot nadenken te brengen terwijl rechtse humor de andere medemens belachelijk maakt. Wat hen dan weer reden geeft het te klasseren als “kwetsend” of iets dergelijks, met als gevolg dat sociale media de rol van scherprechter spelen.

Tot zover een ingekort vertaald opiniestukje uit The Conversation.

Ach… in Vlaanderen is het niet anders. Hoe heeft de poco mediawereld The Strangers gebroodroofd toen ze optraden op een samenkomst van het toenmalige Vlaams Blok? De pareltjes die zij toen gemaakt hebben, zouden die nu nog mogelijk zijn? … euh… u hoeft geen antwoord te geven.

Geniet er nog van vooraleer YT beslist hen in de www-woestijn te sturen:

Stoute Liekes