Alle Jahre wieder…

kommt das Boosterkind…* … auf die Menschen nieder, die im Lockdown sind“. De waarschijnlijkheid dat we in de toekomst dergelijke liederen zullen zingen (… voor zover zingen nog toegelaten is door de coronacipiers) is groot.

Dat weten ook degenen die vandaag de maatschappij indelen in braven en stouten, ingeënten en ongeënten, redders en overmoedigen. Immers zoals het er nu uitziet, zullen we alle zes maanden – misschien later jaarlijks – een opfrissing, “booster” in medisch koeterwaals, nodig hebben om de goedkeurende stempel “ingeënt” en daarmee verbonden “vrijheden” niet te verliezen.

U herinnert zich ongetwijfeld de mediacampagnes die 65plussers moesten overtuigen zich jaarlijks, in de herfst, tegen griep te laten inenten. Vooral 65plussers zouden meer gevaar lopen zwaar ziek te worden. De rest van de bevolking bleef ongemoeid; zij zouden een goed functionerend immuunsysteem hebben. Over de verantwoordelijkheid van de jongere generatie t.o.v. de oudere werd nooit gesproken. De campagne leidde trouwens ook niet tot een massale stormloop op griepspuiten. In de industriële wereld zou ca. 35% in pre-coronatijden (cijfers uit 2018) zich tegen de griep hebben laten inenten. De erkende werkzaamheid der anti-influenza-stoffen bedroeg volgens het Duitse RKI ca. 41 à 63%.

En wij stellen ons dan de vraag hoe het mogelijk is dat ondanks jàààrenlang onderzoek en gestage ontwikkeling (voortschrijdend inzicht!) de effectieve voorkoming zo laag ligt? En wij stellen ons dan ook de vraag hoe “de experten” het koudweg gewaagd hebben de “experimentele” coronavaccins, waarvoor de pharma-industrie bij bestellingen als bijhorende clausule laat stipuleren dat zij in geen geval verantwoordelijk is voor mogelijke gevolgen, een effectiviteitsbelofte van 70 à 80% en de zgn. “opfrissingsprik” – de zgn. “booster” zelfs 90% – te verlenen?

Wie gelooft hen nog?

*De titel is een verwijzing naar het Duitse kerstlied, dat u ongetwijfeld kent: “Alle Jahre wieder kommt das Christuskind auf die Erde nieder, wo wir Menschen sind”

2 gedachten over “Alle Jahre wieder…

 1. Jammer om vast te stellen dat – na het Vlaams Belang – ook dit kanaal werd gekaapt door antivaxers, of zal ik zeggen : anti- geneeskunde, anti-wetenschap en ik-weet-het-beters. Ik stel voor dat als jullie ziek worden, je een wichelroedeloper raadpleegt, een pislezer, een handoplegger of een andere kwakzalver. Maar geen dokter van het regime, want die hebben toch allemaal een verborgen agenda. Ziekenhuizen? Daar wil je toch niet naartoe? En medicamenten? Wat draaien ze daar allemaal in? Ik heb het dus echt wel gehad met deze onzin. Het lef om de tekst te ondertekenen met je naam hebben jullie natuurlijk niet, erg dapper hoor. Ik wel.

  • VB = geen anti-vaxers. Wel = anti-vrijheidsbeperking en kritiek op het jojo-beleid in het algemeen.
   En ja, hier komen ook critici van het beleid aan het woord = vrijheid van meningsuiting.
   Onze redactie kent de identiteit van de reageerders (meestal) wel, als ze geen alias gebruiken. Het is niet onze opdracht die kenbaar te maken.
   Tot slot: wij weten toch ook niet of u in werkelijkheid bv. Marlies Huppeldepup heet?…

Reacties zijn gesloten.