Alle 120 minuten…

Van de onderwijsregeltjes tot bouwtoelating… als er ontevredenheid ontstaat, wordt het behandeld voor de rechtbank van bestuurlijke geschillen. Maar talrijke Duitsers moeten jaren op een proces en een vonnis wachten. Reden: de rechters zijn ook bevoegd voor alle klachten ingediend door zgz. asielzoekers. In Berlijn loopt het aantal “asielgevallen” zelfs op tot de helft van alle klachten.

Als een asielaanvraag afgewezen wordt staat heel het asielcircus met een leger advocaten gereed om alle “gerechtelijke bronnen” leeg te pompen. De lange duur der processen, de terugkerende in beroepprotesten tegen vonnissen die afgewezen illegale asielzoekers jàààren lang in het land laat verblijven met alle nodige logistieke en financiële gevolgen, zoals het voorzien van een onderkomen, kleding, eten en drinken, zakgeld en gezondheidszorg. En hoe langer het proces duurt, des te meer kans hebben ze nooit de facto uitgewezen te worden. De asielzoekers en hun criminele advocaten weten dat maar al te goed. Desnoods worden er pakkende foto’s van huilende kindjes aan de schoolpoort gemaakt en verspreid, petities opgestart, benefiets georganiseerd, ziektes verzonnen én heel de poco pers ingeschakeld.

Op de rechtbank van Moabit, Berlijn, is de toestand het ergst. Statistisch gezien komt daar alle 120 minuten – alle 2 uur – een klacht van een asielzoeker op de stapel klachtendossiers. Met als resultaat dat de rechtbank, de rechters, de griffie, het personeel hopeloos overwerkt zijn en de achterstand – voor alle “normale” zaken – van dag tot dag oploopt.

Zou het hier anders zijn? We betwijfelen het ten zeerste…

Meer info: Alle zwei Stunden eine neue Klage von Asylbewerbern