Allah heeft weer eens lange tenen

Hondentrainster riskeert vijf jaar gevangenis

Een drie jaar oude video als feestdaggroet heeft ertoe geleid dat hondentrainster Maznah Yusof uit Maleisië woensdag gearresteerd werd.  Bedreigde zij de staatsveiligheid?  Neen, de aanklacht luidde storing van het geloof.  En daarop staat een gevangenisstraf tot vijf jaar.
Bij het filmpje gaat het om een opname van drie jaar geleden.  Het toont Maznah Yusof  bij het voederen en baden van haar honden.  Op de achtergrond is de oproep tot het gebed van de muezzin te horen.   Ze stuurde het filmpje rond als groet , begeleid met de beste wensen ter gelegenheid van het einde van de ramadan en de moslim feestdag Eid al-Fitr.

De islam is dus beledigd.  Honden gelden immers als onrein en het contact met hen laat men best achterwege.  Dat de video al drie jaar op het internet te bekijken is, speelt geen rol.  De dame in kwestie heeft zich al verontschuldigd: het was immers niet haar bedoeling Allah te beledigen.  Zij houdt van haar godsdienst, zegt ze.

Na protest kon haar advocaat ons mededelen dat zij intussen tegen borgstelling vrij gelaten werd, maar zij moet zich ter beschikking houden… als getuige.  Men onderzoekt nu aan welke misdrijven kijkers van b.g. video zich schuldig maken.  U bent gewaarschuwd.