Alé Pat, zeg het nog eens, we horen het zo graag

makkakenDaarvoor eerst wat bedenkingen;

In de linkse ketelmuziek vallen vaak de begrippen fascisme, racisme en discriminatie.
Na enig puzzelen, ben ik er achter gekomen wat bedoeld wordt met “fascist”.
Dat verwijt treft mensen die zélf niet links zijn.
Dan racisme of discriminatie. Wat ís dat eigenlijk? Volgens de wet mag een horecaondernemer geen Marokkaanse jongeren weigeren. Tegelijkertijd schrijven politie en gerecht verontrustende rapporten over de criminaliteit van diezelfde Marokkanen.
Verwarrend hé
1. onderscheid
Volgens Links is die horecaondernemer een discriminerende fascist, een soort kampcommandant. Volgens diezelfde logica zou de ambtenaar van dienst een Eichmann moeten zijn. Toch hoor je dat verwijt nooit. Gek hè?

Een ander voorbeeld. Wat als ik schrijf dat Joden een intelligent volk zijn? Ik constateer dat de Westerse cultuur en wetenschap door Joden bij elkaar zijn geschreven, gecomponeerd, geschilderd en bedacht. Ik constateer ook dat alle marathons gewonnen worden door Kenianen. Ben ik nu een racist? Zeer verwarrend niet.

2. negatieve bedoeling
De eerste voorwaarde voor discriminatie/racisme is onderscheid maken op ras- of groepseigenschappen. Als tweede voorwaarde, moet er een negatieve bedoeling zijn. Maar dit is feitelijk onhoudbaar.

Als ik constateer dat Joden intelligent zijn, stel ik tegelijkertijd dat alle andere volkeren dommer zijn. De eerste constatering zou géén discriminatie zijn, en de tweede wel. Maar in beide zinnen staat dezelfde waarheid. Heel verwarrend.

3. erkende zwakkeren
Reclame staat bol van grapjes ten koste van blanke mannen. Hier is duidelijk sprake van onderscheid, mét een negatieve bedoeling. Toch hoor je niemand klagen over discriminatie.

Er is dus een derde voorwaarde: de gediscrimineerde moet van een groep zijn die links welgezind is. Homo’s voorlopig nog, vrouwen, Marokkanen kunnen gediscrimeerd worden.

Bij blanke mensen is dat op voorhand onmogelijk. Zij zijn geen door links erkende ‘bedreigde menssoort’. Zo zijn ook ondernemers, autorijders, ouderen en Amerikanen vogelvrij verklaard.

Laten we de balans opmaken.

De waarheid zélf is racistisch. Rassen bestaan omdat er onderscheid tussen is. Negers zijn zwart en blanken zijn wit. Het ‘maken van onderscheid’ is een constatering van de feiten.

De beschuldiging van racisme is subjectief. Heeft de horecaondernemer inderdaad negatieve bedoelingen wanneer hij iemand weigert van wie hij weet dat hij voor zijn gasten ellende gaat veroorzaken?

De beschuldiging van racisme is arbitrair. Kritiek op sommige groepen is per definitie discriminatie. Discriminatie van vogelvrij verklaarde groepen heet echter ‘ludiek’ of valt binnen de grenzen van de vrije meningsuiting.

Besluit: Praten over “islamofobie” terwijl leiders en organisaties in de hele wereld zowat op hun rug gaan liggen om moslims te sussen, is een grap. De waarheid is dat, misschien na de joden, de mensen van Europese afkomst momenteel de meest gedémoniseerde mensen zijn op de planeet, die zelfs systematisch het meest basale niveau van waardigheid en zelfbehoud wordt ontzegd. Maar terwijl het antisemitisme door de media tenminste nog als een probleem wordt gezien, is anti-blankisme volkomen vanzelfsprekend.

Wie maakt het nu verwarrend. Waar zit  onze onvervreemdbare waardigheid als mens?

Zeg het nu maar Pat;
http://www.youtube.com/watch?v=vz4PjxSmtoI 

4 gedachten over “Alé Pat, zeg het nog eens, we horen het zo graag

  1. Elke cultuur elke beschaving in de loop van de geschiedenis dat over zijn hoogtepunt heen is , brokkeld af om tenslotte geheel te verdwijnen . Ik vrees dat wij stillekesaan over dat hoogtepunt gekropen zijn. Links was ooit een noodzaak om meer rechtvaardigheid in de wereld te scheppen maar dat is verleden tijd . Links wil ten koste van alles hun macht behouden omwille van enkelingen die er wel bij varen. Rechts staat nu voor een georderde , rechtvaardige en veilige maatschappij , maar alle middelen zijn goed om Rechts uit te roeien . De woordjes , racisme en islamofobie zijn hierbij belangrijke hulpmiddeltjes ! Het zijn eenvoudige begrippen voor eenvoudige mensen , die ze ervaren als rechtvaardig , menslievend , behulpzaam en verdraagzaam , ons ingepompt door een Chistelijke opvoeding !

    • maar de christelijke overheid staat helaas niet aan onze kant, ze verraden hun eigen volk

  2. Wij racisten moeten dringend solidair leren te zijn, moeten dingend verdraagzaam leren te zijn, moeten dringend de islam in onze armen sluiten. Wij racisten moeten dringend onze geldbeugel openstellen voor nog meer gelukzoekers(die zelf een klein fortuin betaalde om hier te geraken). Wij racisten moeten dringend naar de supermarkt om een pak pampers te halen zo dat er nog meer gepamperd kan worden. En zo kan ik nog wel even door gaan. Wij racisten krijgen die stempel om dat dit alles rechtvaardigt wat links en linkser dan links voor heeft met de kl?te maatschapij waar wij nu in leven. Vrede!!!

  3. Helaas zijn wij zo weinig solidair, wij gaan inkopen doen in een Marokkaanse winkel omdat het een beetje goedkoper is, wij gaan eten bij een Chinees, waar een kleine in de kelder de kippenbeentjes afpeuzelt om terug in de soep te doen, enz en het eigen volk kan creperen

Reacties zijn gesloten.