Afscheid van een grote meneer

Joris Van Hauthem is overleden.  Hij was al langer ziek.  We hadden Joris graag.  Een fijne man, beschaafd, verstandig, vergroeid met zijn streek en met ons Vlaanderen.  Geen hardroeper, geen televisiefiguur, geen podiumspringer.  Gewoon – of moeten we zeggen ‘ongewoon’ – een consequent politicus die zijn overtuiging uitdroeg, die Vlaanderen verdedigde, die zijn volk ‘vertegenwoordigde’, in goede en slechte tijden.

Rust zacht, kameraad!

Als afscheid dit beeldmateriaal over zijn tussenkomst in het Vlaams Parlement over de subsidiëring van het Franstalig onderwijs in Voeren:

RingTV

 

 

 

 

5 gedachten over “Afscheid van een grote meneer

 1. Ik vond het al pijnlijk dat Joris Van Hauthem afscheid nam van de gemeenteraad. Ik volgde hem graag, hij was zoals hierboven beschreven. Wat een gedreven man.
  Wat een gemis voor onze idealen, onze partij. Maar vooral het gemis voor zijn familie, zijn onmiddellijke omgeving.
  Mijn deelneming.

 2. Ik had het genoegen hem enkele malen te ontmoeten. Een echte Vlaming in hart en ziel, een man waar men kon op rekenen in goede en slechte dagen. Hij was de echte Vlaamse Belanger die niet zoals vele anderen zijn partij in de steek liet maar er ondanks alles altijd de voorloper van bleef om Vlaanderen onafhankelijk te maken. Voor zijn familie en echte vrienden een harde klap maar zijn naam zal niet vergeten worden zoals van vele andere would-be Vlamingen. Veel sterkte aan de familie en dank voor zijn Vlaamse gedrevenheid. We verliezen een integer man.

 3. Lacrimosa dies illa voor het verlies van de heer Joris Van Houthem.
  Oprecht medelevenen aan àl zijn dierbaren, vrienden, en bekenden.
  Fikken, 90503.

 4. Zowel de partij als de Vlaamse beweging verliest een groot man. Een kleine 3 jaar geleden had ik nog het genoegen met Joris te spreken op het ontbijtgesprek in Brasschaat. Een zeer aangenaam man. Met oprechte deelneming.

 5. Een paar maal het genoegen gehad met Joris te kunnen praten.
  Inderdaad een goed mens en vol idealen een persoon waar men respect mag voor hebben. Jammer dat deze vreselijke ziekte hem zo vlug het leven ontnomen heeft.
  Rust in vrede Joris.

  Mvg

  Dieter

Reacties zijn gesloten.