Achterste rij, in het midden


oscar filmLang geleden, toen het straatbeeld nog minder kleurrijk oogde dan nu, was de omgeving van de Antwerpse Middenstatie  een levendige uitgaansbuurt met bruine kroegen, dancings met orkestjes, deftige drankgelegenheden met terrasjes, restaurants en cinema’s. Een bruisende buurt waar het nooit stil werd.  Een klassiek avondje-uit voor de Antwerpenaar bestond uit een stukske gaan eten, een cinemake doen en een danske placeren.  Het restaurantbezoek werd eventueel uit het programma geschrapt als het tegen het einde van de maand aanliep.

Moeten we meer uitleg geven over de naam van deze rubriek of snapt iedereen de achterliggende betekenis?  Deze plaatsen genoten nl. een grote populariteit bij de jonge koppeltjes.  Het was toen immers een ideale gelegenheid om in het donker een beetje te kunnen flikflooien.

Rex__plan

Jullie zullen dus op zaterdag een kort filmfragment van een bekende film met de grote filmsterren uit die tijd kunnen zien.

Als eerste komt een klassieker aan de beurt: “From here to eternity”.  Het is een film uit 1953 van regisseur Fred Zinnemann, naar een boek van James Jones.  De hoofdrollen worden vertolkt door Burt Lancaster, Montgomery Clift en Deborah Kerr.   De film won acht  Academy Awards, waaronder één voor Frank Sinatra in de categorie Best Actor in a Supporting Role.

Oscar

1 gedachte op “Achterste rij, in het midden

Reacties zijn gesloten.