Aardappelen en beledigingen

Waarover men ook niet spreekt


Wat gebeurt er met Turkse aardappelboeren die klagen over de lage aardappelprijzen?

Zaterdag protesteerde een groep aardappelboeren in Adana tegen de regering wegens de lage prijzen die ze voor hun oogsten krijgen.  Sommige dorpelingen verklaarden hun actie voor de camera en wezen met een beschuldigende vinger naar de AKP-regering, de partij waarvan Erdogan het boegbeeld is.

Eén dorpeling had de euvele moed te zeggen: “Ik heb voor AKP gestemd.  En wat zijn we ermee?  Hij (Erdogan) heeft ambras met Rusland.  Bijgevolg kunnen we geen aardappelen uitvoeren.  Is hij echt een wereldleider?”

De volgende dag werden dorpelingen gearresteerd wegens belediging van president Erdogan.

5 gedachten over “Aardappelen en beledigingen

  1. Die gearesteerde aardappelboeren krijgen vermoedelijk een GAS boete ,zoals bij ons , als wij ons durven verzetten tegen Verheven Politiekers . Ze hadden beter moeten weten , stemmen op AKP ?….. vertaald in het Nederlands “Allemaal Klinkende Partij-onzin” De menschen geloven nog in sprookjes

    • Het tarief – of beter gezegd, de uitvoering – van een GAS boete in Turkije, verschilt lichtelijk van de Antwerpse. Allereerst, en dit zonder onderscheid, worden de arrestanten anaal verkracht met de matrak, vervolgens bont en blauw geklopt. Als toemaatje wordt er een huiszoeking bij de betrokkene verricht waarbij de huisraad wordt kort en klein geslagen met inbegrip van vrouwen en kinderen.

      • Zeg Wes ….ze doen toch vaseline aan die matrak , zoniet krijgt Erdogan een veroordeling van het EU mensenrechtenhof

  2. Wat klagen die patteboeren. In de EUSSR geldt al langer een uitvoerverbod naar Rusland, onder druk van de VS. Russische boeren doen nu gouden zaken en hopen dat Poetin de inlandse landbouw zal blijven steunen.

Reacties zijn gesloten.