Aan het Griekse front (6)

Just Love Greece (@JustLoveGreece) | Twitter

Hoewel Erdoğan de “vluchtelingen” door dezelfde bussen die hen naar de grens gebracht hadden, heeft laten ophalen, wil dit niet zeggen dat hij het hierbij zal laten. Eender voor welk bedrag we ons laten chanteren, hij zal altijd opnieuw aankloppen met nieuwe eisen.

Wij meldden in een vorige bijdrage een schroothoopschip dat verlaten op de klippen van Kea lag oud ijzer te wezen, nadat het zijn laatste reis als ferry voor vakkrachten volbracht had. Blijkt dat er opnieuw dergelijke plannen gesmeed worden.

De Griekse Marine heeft 6 Turkse vrachtschepen gespot die zich voorbereiden om migranten naar de Griekse eilanden te smokkelen.

Athene maakt zich zorgen dat het scenario, van een incident half maart, zich gaat herhalen. Een vrachtschip dat vertrok vanuit Çanakkale in Turkije strandde in de haven van dichtbij Tzia. (bron)

Deze migranten moesten door de Griekse authoriteiten naar het binnenland worden gebracht.(bron)

Nu vrezen de Griekse authoriteiten dat er in de komende dagen één of twee vrachtschepen vol migranten worden gedropt op één van de Griekse eilanden. (bron)

De Griekse Marine is daarom gestart intensieve voorbereidingen te treffen om ook daar Griekenland de migranten tegen te houden.

Angela Merkel mag zich terecht bedrogen voelen. Zoals wij voorspelden, heeft zij – en de EU- toegegeven aan Erdogans chantage: Merkel door de knieën voor Erdogan: Meer geld naar Turkije

Is het niemand bij het EU-oppercommando opgevallen dat de Bulgarije, dat toch ook een gemeenschappelijke grens met Turkije heeft, niet belaagd werd? Wat werd er door de Verheven Leider met de Bulgaarse regering afgesproken? Wat was de inzet, de prijs?

Terugblikkend op de oorlogssituatie aan de Grieks-Turkse grensovergang, gaf een Syrische jonge man een interview aan Ethnos. Hij noemt zichzelf Nariz, een alias, want hij wil geen moeilijkheden met de Turkse autoriteiten.

Nariz hoorde eind februari dat de grenzen tussen Griekenland en Turkije “geopend waren” en hij toog onmiddellijk op weg naar EUropa. Of beter, hij stelde bij aankomst aan de grens vast dat hij voorgelogen was. Uiteindeljk zat hij daar bijna een maand, 27 dagen, vast.

Hij blikt terug: de Griekse veiligheidskrachten deden alles wat in hun macht lag om de illegalen tegen te houden – de Turkse politie deed het tegenovergestelde: kwaad en fanatiek aandringen om met geweld tegen het Griekse verzet te reageren. Nariz verliet Syrië – naar eigen zeggen – vier jaar geleden met het doel naar EUropa te trekken, daar te studeren, geld te verdienen en zijn familie financieel te helpen. Hij woonde en werkte heel die tijd in Turkije, zonder permanente verblijfsrechten. Hij verkocht, zoals talrijke illegalen, quasi heel zijn hebben en houden in de veronderstelling dat dat hij contanten zou nodig hebben tijdens zijn tocht naar de gouden pot aan het einde van de EU-regenboog.
Nariz vertelt hoe hij om de tuin geleid werd door de Turkse overheid: “Ik vernam in het nieuws dat de Turkse staat de grens opende voor vluchtelingen. Ik pakte dus mijn biezen en vertrok naar de grens, om daar vast te stellen dat slechts de Turkse kant open was, niet de Griekse, en dat Griekenland het niet eens was met de Turkse beslissing. Ik bleef daar, zomaar doelloos, in de kou, met weinig eten. We trokken langs de grensstreek in de hoop ergens toch een opening te vinden, maar we kregen traangas en kogels (rubber) naar ons afgevuurd zodat we niet naar hen konden oversteken.”

Het schokkende gedeelte van het vraaggesprek is als hij de Griekse verslaggeving van de escalatie bevestigt: Turkije hitste de illegale meute op om geweld te gebruiken. Iets wat onze redactie aan de hand van beeldmateriaal in vorige bijdragen aangetoond heeft. “We moesten stenen en andere voorwerpen gooien,” zegt Nariz, “gevaarlijke toestand, tussen hamer en aambeeld want de Turkse politie was erg fanatiek. De Turkse overheid werd zo gefrustreerd dat hun plannen niet lukten dat ze ‘s nachts, zonder voorafgaande waarschuwing, de tentjes in brand staken…” De vluchtelingen lagen te slapen… alles verbrand… En dan werden ze verplicht de grensstreek weer te verlaten. “Onmenselijk,” zegt Nariz, “iedereen in shock. Ze gingen terug maar niets was nog hetzelfde. Velen hadden alles wat ze hadden ten gelde gemaakt. Turkije compenseerde niemand, behalve met een schamel aalmoes van 100 Turkse Lira (ca. 13.60 euro).” (…)

Intussen worden op Lesbos en buureilanden olijfboomgaarden, kapelletjes en kerken door “vluchtelingen” – soms onherstelbaar beschadigd of in brand gestoken. Voor meer info en foto’s: klik hier.

Of hoesten ze in de richting van de politie:

Of vormen milities om de plaatselijke bevolking aan te vallen:

Als u het bovenstaande verteerd hebt, dan krijgt u van ons nog dit toemaatje: linkse fantasten – of duidelijker: Soros’ huurlingen bij Open Society – stellen voor de “vluchtelingen” uit de opvangkampen te halen en hen onder te brengen in de ca. 450.000 à 500.000 hotelbedden die nu toch leeg staan wegens het stilvallen van het toerisme. Arm Griekenland. Arm Europa.