600 zweepslagen, 7 jaar gevangenis, want Allah is beledigd

In de Prachtlanden zijn mensenrechten minder waard dan de zandkorrels in de woestijn

Maandag werd blogger en internetactivist Raef Badawy( of Raif Badawi), een mens-zonder-rechten, vader van drie kinderen, wonende in het Prachtland Saoedi-Arabië, veroordeeld tot 600 zweepslagen en zeven jaar gevangenis omdat hij de islam zou beledigd hebben.  Hij was moderator van een internetforum waar over de rol van de godsdienst gediscussieerd kon worden.

De beschuldiging luidde: het schenden van islamitische waarden, inbreuk op de sharia wetgeving, godslastering en het belachelijk maken van religieuze symbolen d.m.v. een webstek op het internet.

Een strafrechtbank in Jeddah vond Badawy, die sinds juni 2012 in de gevangenis verblijft, schuldig aan cybermisdaden omdat hij de islam beledigd zou hebben via zijn webstek, Free Saudi Liberals,  en de commentaren op televisie.   De beschuldiging van afvalligheid, die tot de doodstraf had kunnen leiden, werd verworpen.
Men verwacht dat het schriftelijk vonnis tegen 6 augustus zal betekend worden; zijn advocaten hebben vervolgens 30 dagen om beroep aan te tekenen.  Het is onduidelijk of de tijd in voorarrest van de uitgesproken gevangenisstraf in mindering zal gebracht worden.
Badawy heeft intussen zijn spijt betuigd en zijn verontschuldigingen aangeboden aan degenen die hij beledigd zou hebben.

Eigenlijk doet het niets ter zake of het voorarrest in mindering gebracht wordt, want 600 zweepslagen… dat overleeft toch niemand.

www.globalpost.com

2 gedachten over “600 zweepslagen, 7 jaar gevangenis, want Allah is beledigd

  1. Verschillende tafereeltjes in strafuitvoering op dat Youtuubeke kun je ook terugvinden op middeleeuwse schilderijen. . In Saoedi zijn ze precies niet zo tolerant als hier Integendeel als de een of andere naar geld stinkende sjeik , of wat dan ook , uit dat land een officieel bezoek brengt , staat heel de regerink en king flup te buigen als knipmessen . Mensenrechten , het hof of Centrum van dit en dat , zijn er blijkbaar alleen om dat tuig te beschermen . De enigste macht ter wereld is Geld ! Mensen met kwaliteits-waarden zijn in de minderheid en moeten zwijgen als Geld spreekt !

  2. De wahabisten zijn zeer bang dat ze hun machtposities zullen verliezen en voeren daarom een strikte naleving van de sharia. Iedere mogelijke tegenstrever wordt daarom ogenblikkelijk , manu militari, de mond gesnoerd.

Reacties zijn gesloten.