5***** hotel

Amerikanen vinden Belgische gevangenis sterrenhotel

Een reportage van het Amerikaanse tv-station MSNBC die momenteel op internet circuleert, geeft een zeldzame kijk achter de muren van de gevangenis van Hasselt. De reportagemakers verbazen zich over het gevangeniswezen in België, waar gedetineerden seks mogen hebben en ontsnappen geen misdaad is. “Net een vijfsterrenhotel”, klinkt het.

Een van de gedetineerden die gevolgd worden in de reportage is Herkenaar Erik Franssens (foto). De ‘kooivechter’ en ex-para werd vorig jaar tot dertig jaar veroordeeld voor de dood van Truienaar Tonny Duchateau. Tijdens de reportage raakt hij slaags met een andere gedetineerde. Franssens gaf eerder ook al Ronald Janssen een pak slaag.

Amerikanen vinden Belgische gevangenis sterrenhotel (video)

“Er is ons van hogerhand gevraagd om mee te werken en dus hebben we dat gedaan”, zegt gevangenisdirecteur Luc Werck. “De reportage is nogal flitsend gemonteerd, een beetje Amerikaans, maar wel objectief.”

Met dank aan Foxy voor de tip

Bron:

http://www.vandaag.be/binnenland/119314_amerikanen-vinden-belgische-gevangenis-sterrenhotel-video.html

1 gedachte op “5***** hotel

  1. In de gevangenissen van Brugge, Gent, Oudenaarde en Dendermonde rijden op 30 maart 2013 vier teams van zes gedetineerden tegen elkaar, op rollen én met computersimulatie, de laatste 140 kilometer van de Ronde van Vlaanderen. De voorjaarsklassieker achter tralies, dit jaar voor het eerst in Gent en Oudenaarde gereden, wordt dus uitgebreid naar vier gevangenissen, zo werd in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde toegelicht.
    De racefietsen op rollen staan in verbinding met software, waardoor de deelnemende renners niet alleen op monitoren zien waar ze zich op het parcours bevinden, maar vooral dat ze de juiste weerstand voelen wanneer ze op een helling rijden.

Reacties zijn gesloten.