N-IA

Permalink voor ingesloten afbeeldingVlaams Belang niet te spreken over beslissing minister Homans om 50 extra moskeeën te laten betoelagen
Chris Janssens: “N-VA allicht eerste ‘nationalistische’ partij die islamisering eigen land actief organiseert.”

Als partij die zich verzet tegen de islamisering van Vlaanderen, is het Vlaams Belang niet te spreken over de intentie van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) om 50 extra moskeeën te erkennen. Daarmee zou het aantal erkende moskeeën zowat verdriedubbelen. Eens erkend kan een moskee aanspraak maken op werkingssubsidies.

De provincies zijn namelijk decretaal verplicht om de werkingstekorten van erkende moskeeën bij te passen. Van de 28 erkende moskeeën kregen er in 2014 24 een toelage van gemiddeld bijna 40.000 euro. Ook worden de salarissen van de imams van erkende moskeeën betaald door de federale overheid.

Chris Janssens, fractievoorzitter van het Vlaams Belang in het Vlaams Parlement reageert scherp: “Deze beslissing van minister Homans zal de belastingbetaler 2 miljoen euro per jaar kosten. Het is een schande dat in tijden waarin aan de Vlamingen wordt gevraagd de broeksriem aan te halen, wel vlot geld kan worden gevonden voor de financiering van 50 bijkomende moskeeën.”

Het Vlaams Belang verzet zich echter ook principieel tegen de betoelaging van moskeeën met Vlaams belastinggeld. Chris Janssens: “Zelfs met de SP.a in de regering werd niet zoveel geld besteed aan de islam. De N-VA kan allicht de geschiedenis ingaan als de eerste zogenaamd ‘nationalistische’ partij die de islamisering van het eigen land actief organiseert. Dat door moskeeën te financieren een soort ‘Vlaamse islam’ zal ontstaan, zoals Homans beweert, is een fabel. Controle op moskeeën is overigens nagenoeg onbestaande. Door betoelaging van islamitische gebedshuizen zal de islam niet vervlaamsen, maar zal Vlaanderen integendeel islamiseren.”

Het Vlaams Belang zal het voorstel van Homans actief bestrijden in het Vlaams Parlement. Het Vlaams Belang pleit ervoor dat de 2 miljoen euro bestemd voor de moskeesubsidies besteed wordt aan hoognodig onderzoek naar extremisme binnen de islamitische organisaties en moskeeën. Het Vlaams Belang wil dat de Vlaamse regering een speciale ‘controlecommissie’ in het leven roept om dit onderzoek te organiseren.

Wim Van Osselaer
Persverantwoordelijke fractie Vlaams parlement

3 gedachten over “N-IA

 1. Die fuhrer uit Antwerpen staat zich te spiegelen aan adolfine merkel, ze wil aandacht, dat ze Vlaanderen totaal meehelpt vernietigen is die troela haar laatste probleem.
  Man man man hoelang gaan wij die NBA verraders verder Vlaanderen laten vernietigen? Wij eisen het opdoeken van al die mosselhuizen ook wel haatzaaibunkers genoemd, die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam hoort niet thuis in ONZE westerse seculiere cultuur, vroeger niet, nu niet en nooit niet.

 2. Kan de Kerk die imams niet betalen? Die hebben toch bijna geen klanten meer, dus ook minder kosten…

 3. Dat onze Noorderburen het heel lang niet voor katholieken hebben gehad is niet nieuw. Lange tijd waren bepaalde beroepen voor hen verboden en de Nederlandse koning of koningin mag niet met een katholiek trouwen. Hoe erg dat gesteld was haalt Mia Doornaert in DS nog even aan. Ze citeert uit WF Hermans zijn boek ‘Ik heb altijd gelijk’ uit 1951. Knappe schrijver toch.
  ‘De katholieken! Dat is het meest schunnige, belazerde, onderkruiperige, besodemieterde deel van ons volk. Maar die naaien er op los! Die planten zich voort! Als konijnen, als ratten, vlooien, luizen. Die emigreren niet!’
  Hier stopt Mia maar ik wil toch verder gaan met de tekst van Hermans om aan te tonen waar die katholieken nog last van hadden ‘Die blijven wel zitten in Brabant en Limburg met puisten op hun wangen en rotte kiezen van het ouwels vreten!’
  Nu weet je meteen waarom moslims in de watten werden en worden gelegd.

Reacties zijn gesloten.